Recepti 13. listopada 2014.

Štruca Wellington

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znamo je li ova štruca dobila ime po vojvodi od Wellingtona, ali svakako će u vašu kuhinju unijeti dašak britanskog kulinarstva.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 282

Štruca

  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
  • 2.50 mala žlica sol
  • 2 mala žlica worchester umak
  • 0.25 mala žlica senf
  • 0.25 mala žlica papar
  • 680 g govedina, krta, mljevena
  • 340 g mljeveno meso
  • 0.75 šalica luk ,crveni
  • 0.75 šalica krušne mrvice
  • 500 g tijesto za savijače

Umak Madeira

  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 5 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica goveđi temeljac
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 0.25 mala žlica sušeni timijan
  • 0.25 mala žlica ružmarin
  • klinčići u prahu
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • 2 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. U zdjeli istucite dva jaja, kečap, sol, senf, worchester i papar. Dodajte meso i dobro izmiješajte.
  2. Umiješajte sjeckani luk i mrvice pa oblikujte dvije štruce.
  3. Razvaljajte svaki list tijesta u pravokutnik, stavite štruce na sredinu pa preklopite tijesto preko i sa strana.
  4. Premažite tijesto preostalim jajetom i pecite štrucu 60-70 minuta na 175°c.
  5. Za umak otopite maslac u posudi. Umiješajte brašno, dodajte temeljac, koncentrat, timijan, ružmarin i klinčiće.
  6. Zakuhajte i, miješajući, kuhajte dvije minute dok se ne zgusne pa dodajte vino.
  7. Popržite gljive u drugoj tavi pa ih poslužite na štruci s umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.