gastro postao
Ne znamo je li ova štruca dobila ime po vojvodi od Wellingtona, ali svakako će u vašu kuhinju unijeti dašak britanskog kulinarstva.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 282
Štruca
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
- 2.50 mala žlica sol
- 2 mala žlica worchester umak
- 0.25 mala žlica senf
- 0.25 mala žlica papar
- 680 g govedina, krta, mljevena
- 340 g mljeveno meso
- 0.75 šalica luk ,crveni
- 0.75 šalica krušne mrvice
- 500 g tijesto za savijače
Umak Madeira
- 0.25 šalica maslac, neslani
- 5 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica goveđi temeljac
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 0.25 mala žlica sušeni timijan
- 0.25 mala žlica ružmarin
- klinčići u prahu
- 0.50 šalica vino bijelo
- 2 šalica šampinjoni (uzgojeni)
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- U zdjeli istucite dva jaja, kečap, sol, senf, worchester i papar. Dodajte meso i dobro izmiješajte.
- Umiješajte sjeckani luk i mrvice pa oblikujte dvije štruce.
- Razvaljajte svaki list tijesta u pravokutnik, stavite štruce na sredinu pa preklopite tijesto preko i sa strana.
- Premažite tijesto preostalim jajetom i pecite štrucu 60-70 minuta na 175°c.
- Za umak otopite maslac u posudi. Umiješajte brašno, dodajte temeljac, koncentrat, timijan, ružmarin i klinčiće.
- Zakuhajte i, miješajući, kuhajte dvije minute dok se ne zgusne pa dodajte vino.
- Popržite gljive u drugoj tavi pa ih poslužite na štruci s umakom.
Izvor Skuhatćute