Recepti 05. rujna 2024.

Štrudla od janjetine slasna je pozivnica na Štrudlafest!

Štrudlafest
Štrudlafest
foto: Promo
Od petka do nedjelje u Jaškovu će se održati ovogodišnje izdanje popularnog Štrudlafesta, a mi se pripremamo uz ovaj divan recept

Od petka 6. do nedjelje 8. rujna u Jaškovu, selu štrudle, održat će se popularni Štrudlafest koji će okupiti ljubitelje štrudle iz Hrvatske, ali i šire! Na Štrudlafestu posjetitelje čeka, naravno, obilje slanih i slatkih štrudli, ali i bogat popratni program od sportskih i turističkih aktivnosti, do zabave za klince i poučnih radionica. 

štrudlafest Možda vas zanima... Tijesto se već razvlači, sve je spremno za 9. Štrudlafest! Najave

Mi smo jako nestrpljivi i zato danas pečeno ovu sla(s)nu štrudlu od janjetine da lakše dočekamo početak Štrudlafesta. Tko zna, možda se iduće godine i prijavimo na natjecanje za najbolju štrudlu s nekim originalnim receptom. Imamo godinu dana za pripremu... 

Ne gasi ekran dok kuham

Štrudla od janjetine
35 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
TIJESTO
Sastojci
  • Brašno 480 g
  • Suncokretovo ulje 300 ml
  • Sol 20 g
  • Voda 300 ml
NADJEV
Sastojci
  • Mljeveno meso - janjetina 1800 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Luk 2 kom
  • Suncokretovo ulje
  • Listići svježeg peršina
Postupak
  1. Na tavi na ulju pržiti sitno isjeckani luk dok se ne zazlati.


  2. Na luk dodati meso, pirjati oko 45 minuta do sat vremena. Po potrebi dodavati vodu. Ohladiti smjesu.


  3. Dok se meso pirja, od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta.


  4. Razvaljati tijesto valjkom i namazati ga uljem te ostaviti ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.


  5. Prstima pažljivo razvući tijesto što je tanje moguće.


  6. Na razvučeno tijesto, do polovice tijesta, staviti nadjev, a drugom polovicom zarolati štrudlu.


  7. Zarolanu štrudlu premaži uljem.


  8. Štrudlu staviti u lim za pečenje prethodno premazan uljem ili obložen papirom za pečenje.


  9. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.


  10. Po želji vruću štrudlu posipati nasjeckanim svježim listićima peršina ili poslužiti uz umak od domaćeg svježeg sira i vrhnja.


Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.