Recepti 13. listopada 2014.

Štrudlice u torti

Štrudlice u torti
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan desert Kornelije Zakošek čine štrudlice s nadjevom od bundeve poslagane kao torta

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 522

Potrebno vam je

  • 900 g bundeva
  • 9 kom tanke kore za štrudle
  • 9 žlica šećer, kristal
  • 3 kom vanilin šećer
  • 120 g maslac, slani
  • 3 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 kom vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Izribati bundevu te dodati šećer, vanil šećer i cimet.
  2. Koru tanko premazati sa rastopljenim maslacem te staviti drugu koru na nju i ponovno premazati sa malo maslaca.
  3. Zatim staviti 1/6 smjese od bundeve te sve prekriti sa trećom korom. Na treću koru dodati 1/6 smjese od bundeve i polagano rolati. Ponoviti postupak sa ostalih 6 kora.
  4. Dobivene štruce treba izrezati na 5 cm dugačke komadiće te ih okomito postaviti u kalup za torte. Širina kalupa od 22 – 24 cm. Složene komade prekriti sa malo vrhnja.
  5. Pecite na 180 C četrdeset minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.