gastro postao
Neobičan desert Kornelije Zakošek čine štrudlice s nadjevom od bundeve poslagane kao torta
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 522
Potrebno vam je
- 900 g bundeva
- 9 kom tanke kore za štrudle
- 9 žlica šećer, kristal
- 3 kom vanilin šećer
- 120 g maslac, slani
- 3 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Izribati bundevu te dodati šećer, vanil šećer i cimet.
- Koru tanko premazati sa rastopljenim maslacem te staviti drugu koru na nju i ponovno premazati sa malo maslaca.
- Zatim staviti 1/6 smjese od bundeve te sve prekriti sa trećom korom. Na treću koru dodati 1/6 smjese od bundeve i polagano rolati. Ponoviti postupak sa ostalih 6 kora.
- Dobivene štruce treba izrezati na 5 cm dugačke komadiće te ih okomito postaviti u kalup za torte. Širina kalupa od 22 – 24 cm. Složene komade prekriti sa malo vrhnja.
- Pecite na 180 C četrdeset minuta.