Recepti 13. listopada 2014.

Suflé od riže

Suflé od riže
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižu ne viđamo često u desertima, no sigurni smo da vas ovaj nabujak neće razočarati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 435

Potrebno vam je

  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 80 g šećer, kristal
  • 6 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom jaje kokošje
  • 20 g maslac, neslani
  • 1 žlica tamni rum
  • 10 g vanilin šećer
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Stavite kuhati rižu u mlijeko. Na pola kuhanja dodajte maslac, šećer i vanilin šećer. Kad se ohladi dodajte žumanjke, rum i bjelanjke izmiksane u čvrsti snijeg.
  2. Smjesu ulijte u kalup za suflé i pecite dok ne naraste i porumeni. Pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.