gastro postao
Rižu ne viđamo često u desertima, no sigurni smo da vas ovaj nabujak neće razočarati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 435
Potrebno vam je
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 80 g šećer, kristal
- 6 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom jaje kokošje
- 20 g maslac, neslani
- 1 žlica tamni rum
- 10 g vanilin šećer
- šećer, u prahu
Priprema
- Stavite kuhati rižu u mlijeko. Na pola kuhanja dodajte maslac, šećer i vanilin šećer. Kad se ohladi dodajte žumanjke, rum i bjelanjke izmiksane u čvrsti snijeg.
- Smjesu ulijte u kalup za suflé i pecite dok ne naraste i porumeni. Pospite šećerom u prahu.