Recepti 05. ožujka 2018.

''SuperBowl'' - ovo će postati vaš omiljeni doručak

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste već sada krenuli s pripremama za ljeto, vrijeme je da promijenite i način prehrane. Za početak, uvrstite ovaj slastan doručak u vaš dnevni meni

Superbowl doručak je prigodan za sve sportaše i one koji žele pripremiti liniju za ljeto. Bogat je chia sjemenkama, koje su poznate po niskokaloričnosti, ali i tome da vas brzo zasite. Osim što vas dugo drže sitima, također su izvrsni antioksidansi te sadrže veliku količinu proteina i vitamina, koji će vam dati energiju za ostatak dana. U kombinaciji s jogurtom, dobivate pravu proteinsku bombu, koja vam može poslužiti kao međuobrok ili jedan od sastojaka glavnog jela.

Ova kombinacija jogurta s chia sjemenkama i voćem, dat će vašem organizmu pravi jutarnji boost. Ali, ako pazite na unos šećera, med možete izostaviti jer su banane dovoljno slatke. Osim što je zdrav, Superbowl doručak je prilično nezahtjevan jer nema nikakve termičke obrade pa je jednostavan i brz za pripremu.

 | Author:

Sastojci:

•    Meggle jogurt CHIA Natur
•    jedna banana
•    šaka šumskog voća
•    pekan orasi
•    čips od kokosa
•    med (opcionalno)

Priprema:

1. Ako imate smrznuto šumsko voće, izvadite ga noć prije iz zamrzivača i stavite u hladnjak kako do jutra ne bi bilo ledeno.

2. Nasjeckajte jednu bananu te ju pomiješajte sa 100 ml Meggle jogurta i dodajte otprilike šaku šumskog voća ili po potrebi. Imajte na umu da šumsko voće nije baš slatko, tako da će okus biti kiselkast ako ga stavite više.

3. Pomiješajte sve sastojke i pospite pekan orasima i čipsom od kokosa koji će vašem doručku dati hrskavost i dodatne vitamine.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.