gastro postao
Neobična i ukusna kombinacija
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 856
Potrebno vam je
- 1 kg svinjetina, prsa
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 0.25 šalica voda
- 1 šalica soja umak
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 kom čili papričica
- 3 kom zvjezdasti anis
Priprema
- Zagrijte pećnicu.
- Meso osušite pomoću papirnatih ručnika, natrljajte sa malo ulja i obilno soli.
- Pecite u pećnici oko 20 minuta.
- U međuvremenu zagrijte vodu sa šećerom i kuhajte uz miješanje dok se šećer otopi. Pojačajte vatru i nastavite kuhati dok se otopina zgusne i poprimi karamel boju.
- Maknite sa vatre i dodajte umak od soje, sitno naribani đumbir (4 cm), čili i anis. Vratite na plamenik još par minuta da se svi okusi povežu.
- Ulijte vrući karamel umak oko mesa, namjestite temperaturu na 160°C i pecite oko 45 minuta dok meso omekša.
- Kada je pečeno, meso izvadite iz pladnja, a ostatak tekućine ulijte u malu zdjelicu i kuhajte još 5 minuta da se reducira te postane gusta i ljepljiva.
- Meso narežite i servirajte uz karamel umak.