Recepti 618 prikaza 02. ožujka 2015.

Svinjska prsa u karamel umaku

Svinjska-prsa-u-karamel-umaku
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična i ukusna kombinacija

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 856

Potrebno vam je

  • 1 kg svinjetina, prsa
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 0.25 šalica voda
  • 1 šalica soja umak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 kom čili papričica
  • 3 kom zvjezdasti anis

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu.
  2. Meso osušite pomoću papirnatih ručnika, natrljajte sa malo ulja i obilno soli.
  3. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
  4. U međuvremenu zagrijte vodu sa šećerom i kuhajte uz miješanje dok se šećer otopi. Pojačajte vatru i nastavite kuhati dok se otopina zgusne i poprimi karamel boju.
  5. Maknite sa vatre i dodajte umak od soje, sitno naribani đumbir (4 cm), čili i anis. Vratite na plamenik još par minuta da se svi okusi povežu.
  6. Ulijte vrući karamel umak oko mesa, namjestite temperaturu na 160°C i pecite oko 45 minuta dok meso omekša.
  7. Kada je pečeno, meso izvadite iz pladnja, a ostatak tekućine ulijte u malu zdjelicu i kuhajte još 5 minuta da se reducira te postane gusta i ljepljiva.
  8. Meso narežite i servirajte uz karamel umak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.