gastro postao
Poslastica iz osječkih Urbanih vrtova
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1192
Svinjetina
- 320 g svinjski but
- 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 list salata, zelena
- 2 list radič, zeleni
- 2 list rukola
- 50 g maslac, slani
- sol
- papar
Popečci
- 100 g griz
- 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 g maslac, slani
- 50 g parmezan
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 prstohvat muškatni oraščić
Crveni pesto
- 2 list list bosiljka
- 2 list kadulja
- vlasac ( listovi)
- 1 kom rog paprika
- 50 g bademi,mljeveni
- 50 g parmezan
- 35 g masline, zelene, slane konzerv.
- peršin, list
- 1 kom grejp
- 100 ml ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- U visoku posudu dodajte sve namirnice za pesto ( sok jednog grejpa ) i usitnite sa štapnim mikserom (okus možete popraviti po želji) i ostavite ga na hladnom. Prokuhajte mlijeko s maslacem i dodajte gris.
- Kada se smjesa počne zgušnjavati skinite s vatre te, uz stalno miješanje, dodajte parmezan i žumanjke.
- Izjednačite smjesu te izlijte u tepsiju koju ste namazali maslacem.
- Smjesu dobro ohladite i izdubite čašom promjera 4 cm.
- U tavici otopite malo maslaca, stavite svinjske medaljone i popečke da se poprže s obje strane dok ne porumene te ih sklonite na toplo dok ne napravite umak.
- Na ostatak masnoće dodajte pesto i samo ga kratko zagrijte.
- Na topao tanjur servirajte umak, zatim stavite popečke od griza na koje složite svinjske medaljončiće.
Poslastica iz osječkih Urbanih vrtova
Izvor Urbani vrtovi