gastro postao
Gusta talijanska juha zagrijat će vas i zasititi u hladnim zimskim danima
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 334
Potrebno vam je
- 400 g grah, bijeli
- 1 žlica ulje maslinovo
- 150 g luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1.50 dl pileći temeljac
- 2 žlica peršin, list
- 1 vezica majčina dušica
- 200 g kuhana šunka
- 400 g rajčica, crvena
- 2 list lovorov list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Operite grah pa ga namočite u vodi preko noći.
- Ugrijte ulje u velikom loncu na umjerenoj vatri. Dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne dobije boju. Zatim dodajte češnjak te pržite još minutu miješajući.
- Nakon toga dodajte sve ostale sastojke (rajčica iz konzerve) osim soli i papara. Neka juha zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka dva-dva i pol sata. Izvadite lovorov list i majčinu dušicu.
- Pola graha stavite u mikser i od njega napravite pastu. Zatim vratite pastu od graha u juhu. Posolite i popaprite te odmah poslužite.
Gusta talijanska juha zagrijat će vas i zasititi u hladnim zimskim danima
Izvor Skuhatćute