gastro postao
Talijani su poznati po tjestenini i pogača, te vam donosimo recept za jednu talijansku pogaču koja će vam se sigurno svidjeti.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 15 g sol
- 20 g kvasac, svježi
- ulje maslinovo
- 290 ml voda
- 9 kom krumpir, mladi
Priprema
- Pomiješajte razmrvljeni kvasac, malo vode i dvije-tri žlice brašna. Ostavite na toplom 15 minuta da se diže. Umiješajte ga u brašno, dodajte sol i postupno dolijevajte vodu. Umijesite glatko i elastično tijesto. Prebacite ga u zdjelu koju ste premazali maslinovim uljem i ostavite ga na toplom sve dok mu se ne udvostruči volumen.
- Izvadite tijesto iz posude i poravnajte ga rukama na premazanom limu. Premažite tijesto maslinovim uljem i napravite udubljenje prstima.
- Nadjenite ga sjeckanim, očišćenim, opranim i posušenim krumpirima. Po vrhu pospite malo krupne morske soli. Ostavite pogaču na limu još jedan sat i stavite u zagrijanu pećnicu na 230°c te pecite 30 minuta. Izvadite je iz pećnice te još toplu poprskajte maslinovim uljem.
Izvor Skuhatćute