Recepti 03. listopada 2014.

Talijanska pogača s krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijani su poznati po tjestenini i pogača, te vam donosimo recept za jednu talijansku pogaču koja će vam se sigurno svidjeti.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 15 g sol
  • 20 g kvasac, svježi
  • ulje maslinovo
  • 290 ml voda
  • 9 kom krumpir, mladi

Priprema

  1. Pomiješajte razmrvljeni kvasac, malo vode i dvije-tri žlice brašna. Ostavite na toplom 15 minuta da se diže. Umiješajte ga u brašno, dodajte sol i postupno dolijevajte vodu. Umijesite glatko i elastično tijesto. Prebacite ga u zdjelu koju ste premazali maslinovim uljem i ostavite ga na toplom sve dok mu se ne udvostruči volumen.
  2. Izvadite tijesto iz posude i poravnajte ga rukama na premazanom limu. Premažite tijesto maslinovim uljem i napravite udubljenje prstima.
  3. Nadjenite ga sjeckanim, očišćenim, opranim i posušenim krumpirima. Po vrhu pospite malo krupne morske soli. Ostavite pogaču na limu još jedan sat i stavite u zagrijanu pećnicu na 230°c te pecite 30 minuta. Izvadite je iz pećnice te još toplu poprskajte maslinovim uljem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.