Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski vjenčići

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski kolačići za karnevalsko vrijeme

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 469

Potrebno vam je

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g maslac, neslani
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • 0.25 l voda
  • 150 g šećer, u prahu
  • 3 žlica tamni rum
  • 2 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Od papira za pečenje izrežite komad veličine tave te ga nauljite. U lonac stavite vodu s maslacem i malo soli, a kad provrije, dodajte brašno. Miješajte tijesto tako dugo na vatri dok se ne počne odvajati od stijenke lonca. Preselite tijesto u posudu, pustite ga neka se malo ohladi pa umiješajte jedno po jedno jaje. Zagrijte u dubokoj tavi ulje na 170°C.
  2. Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu velikoga zvjezdolikog otvora te na izrezani pergamentni papir istisnite vjenčiće. Papir s vjenčićima spustite u vruće ulje, a vjenčići neka budu s donje strane. Kada vjenčići popadaju s papira, izvadite pergament iz masnoće. Pržite vjenčiće s obiju strana dok ne postanu zlatnožuti. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu. Pomiješajte šećer u prahu s rumom i žlicom vode te tom ocaklinom tanko premažite vjenčiće. Možete ih nadjenuti i s kremom od vanilije.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.