gastro postao
                                            
                                        
                                    Talijanski kolačići za karnevalsko vrijeme
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 469
Potrebno vam je
- 150 g pšenično brašno, bijelo
 - 60 g maslac, neslani
 - 3 kom jaje kokošje
 - sol
 - 0.25 l voda
 - 150 g šećer, u prahu
 - 3 žlica tamni rum
 - 2 dl ulje, biljno
 
Priprema
- Od papira za pečenje izrežite komad veličine tave te ga nauljite. U lonac stavite vodu s maslacem i malo soli, a kad provrije, dodajte brašno. Miješajte tijesto tako dugo na vatri dok se ne počne odvajati od stijenke lonca. Preselite tijesto u posudu, pustite ga neka se malo ohladi pa umiješajte jedno po jedno jaje. Zagrijte u dubokoj tavi ulje na 170°C.
 - Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu velikoga zvjezdolikog otvora te na izrezani pergamentni papir istisnite vjenčiće. Papir s vjenčićima spustite u vruće ulje, a vjenčići neka budu s donje strane. Kada vjenčići popadaju s papira, izvadite pergament iz masnoće. Pržite vjenčiće s obiju strana dok ne postanu zlatnožuti. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu. Pomiješajte šećer u prahu s rumom i žlicom vode te tom ocaklinom tanko premažite vjenčiće. Možete ih nadjenuti i s kremom od vanilije.
 
Izvor Skuhatćute