gastro postao
Talijanski kolačići za karnevalsko vrijeme
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 469
Potrebno vam je
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 60 g maslac, neslani
- 3 kom jaje kokošje
- sol
- 0.25 l voda
- 150 g šećer, u prahu
- 3 žlica tamni rum
- 2 dl ulje, biljno
Priprema
- Od papira za pečenje izrežite komad veličine tave te ga nauljite. U lonac stavite vodu s maslacem i malo soli, a kad provrije, dodajte brašno. Miješajte tijesto tako dugo na vatri dok se ne počne odvajati od stijenke lonca. Preselite tijesto u posudu, pustite ga neka se malo ohladi pa umiješajte jedno po jedno jaje. Zagrijte u dubokoj tavi ulje na 170°C.
- Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu velikoga zvjezdolikog otvora te na izrezani pergamentni papir istisnite vjenčiće. Papir s vjenčićima spustite u vruće ulje, a vjenčići neka budu s donje strane. Kada vjenčići popadaju s papira, izvadite pergament iz masnoće. Pržite vjenčiće s obiju strana dok ne postanu zlatnožuti. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu. Pomiješajte šećer u prahu s rumom i žlicom vode te tom ocaklinom tanko premažite vjenčiće. Možete ih nadjenuti i s kremom od vanilije.
Izvor Skuhatćute