Recepti 14. ožujka 2017.

Tanjur zdravlja i sreće: Juha od graha i kelja

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Topla i nevjerojatno bogata juha sprema se od svega nekoliko sastojaka, a gotovo svatko će tražiti još samo jedan tanjur...

Klasično varivo od kelja preokrenuli smo u posve novu priču. Oduzeli smo krumpir, dodali grah, kobasice i pelate i dobili neke druge, a opet tako poznate okuse. Isprobajte ih, a zatim odlučite sami hoće li vam samo jedan tanjur ove nevjerojatno dobre juhe biti dovoljan.

Potrebno vam je:

  • 1 par kobasica
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica kelja
  • 1 konzerva sjeckanih rajčica
  • 1 konzerva graha
  • Temeljac
  • Peršin
  • Sol, papar
  • Ulje

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i kobasicu.
  2. Kelj operite pa ga također nasjeckajte na manje trakice.
  3. Na ulju najprije pirjajte luk, dodajte češnjak, a zatim pelate.
  4. Ubacite kelj, temeljac i kolutiće kobasice.
  5. Kratko pirjajte, dodajte temeljac i kuhajte dok kelj ne omekša.
  6. Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grah iz konzerve koji ste najprije oprali.
  7. Začinite soli i paprom, a prije posluživanja ubacite svježe sjeckani peršin. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.