gastro postao
Topla i nevjerojatno bogata juha sprema se od svega nekoliko sastojaka, a gotovo svatko će tražiti još samo jedan tanjur...
Klasično varivo od kelja preokrenuli smo u posve novu priču. Oduzeli smo krumpir, dodali grah, kobasice i pelate i dobili neke druge, a opet tako poznate okuse. Isprobajte ih, a zatim odlučite sami hoće li vam samo jedan tanjur ove nevjerojatno dobre juhe biti dovoljan.
Potrebno vam je:
- 1 par kobasica
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja glavica kelja
- 1 konzerva sjeckanih rajčica
- 1 konzerva graha
- Temeljac
- Peršin
- Sol, papar
- Ulje
Priprema:
- Nasjeckajte luk i kobasicu.
- Kelj operite pa ga također nasjeckajte na manje trakice.
- Na ulju najprije pirjajte luk, dodajte češnjak, a zatim pelate.
- Ubacite kelj, temeljac i kolutiće kobasice.
- Kratko pirjajte, dodajte temeljac i kuhajte dok kelj ne omekša.
- Zadnjih pet minuta kuhanja ubacite grah iz konzerve koji ste najprije oprali.
- Začinite soli i paprom, a prije posluživanja ubacite svježe sjeckani peršin.
Dobar tek!