Recepti 24. veljače 2017.

Lagana i fina: Povrtna juha od leće i špinata

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kraj tjedna i topla juha slažu se na najbolji mogući način. Uđite u vikend jednostavno, lagano i ukusno!

Leća, špinat i začini dat će vam divnu juhu za kraj tjedna. Pripremite sastojke, ubacite ih u lonac pa se okrijepite divnim povrtnim ručkom. Zaželite li se ipak kakve mesne komponente, kod prženja luka možete dodati i koju kockicu sitno sjeckane slanine ili pancete. Kolutići domaćih kobasica također su sjajna ideja. 

Potrebno vam je:

  • 1 šalica leće
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 2 režnja češnjaka 
  • 1 žličica timijana
  • 2 žličice crvene dimljene paprike
  • 4 šalice temeljca
  • 200 g špinata
  • Čili
  • Peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Leću namočite u vodi preko noći ili nekoliko sati prije kuhanja.
  2. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
  3. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer pa kuhajte oko deset minuta.
  4. Ubacite protisnuti češnjak.
  5. Dodajte leću i temeljac.
  6. Začinite crvenom paprikom, timijanom, soli i paprom.
  7. Kuhajte dok leća ne omekša, oko pola sata do 40 minuta.
  8. Začinite čilijem.
  9. Zadnjih pet minuta ubacite usitnjeni špinat kako bi samo povenuo.
  10. Začinite peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.