gastro postao
Kraj tjedna i topla juha slažu se na najbolji mogući način. Uđite u vikend jednostavno, lagano i ukusno!
Leća, špinat i začini dat će vam divnu juhu za kraj tjedna. Pripremite sastojke, ubacite ih u lonac pa se okrijepite divnim povrtnim ručkom. Zaželite li se ipak kakve mesne komponente, kod prženja luka možete dodati i koju kockicu sitno sjeckane slanine ili pancete. Kolutići domaćih kobasica također su sjajna ideja.
Potrebno vam je:
- 1 šalica leće
- 1 luk
- 2 mrkve
- 1 stabljika celera
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica timijana
- 2 žličice crvene dimljene paprike
- 4 šalice temeljca
- 200 g špinata
- Čili
- Peršin
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Leću namočite u vodi preko noći ili nekoliko sati prije kuhanja.
- Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
- Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer pa kuhajte oko deset minuta.
- Ubacite protisnuti češnjak.
- Dodajte leću i temeljac.
- Začinite crvenom paprikom, timijanom, soli i paprom.
- Kuhajte dok leća ne omekša, oko pola sata do 40 minuta.
- Začinite čilijem.
- Zadnjih pet minuta ubacite usitnjeni špinat kako bi samo povenuo.
- Začinite peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!