Recepti 07. lipnja 2018.

Taquitos s piletinom i krem sirom - jednostavno slasni

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Meksičkom jelu dodajte fini umak, dobar sir, pa sve zajedno zarolajte u genijalne smotuljke najfinijih okusa.

Pripremite umak nalik američkom ranch dressingu, kombinirajte ga s krem i ribanim sirom, a zatim dodajte i dobru dozu fino pečene piletine. Također, taquitosi su odličan način da potrošite ostatak pečene piletine od ručka i na najslasniji način uživate u večeri.

 

Možda vas zanima... Vege taquitos - meksički specijalitet na drugačiji način Kolumne

 

Meksički specijalitet poslužite uz salatu od kukuruza, rajčice i slanutka, quacamole ili pržene krumpiriće.

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Slasne meksičke enchilade Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Za umak će vam trebati:

  • 1 grčki jogurt
  • 1 režanj češnjaka
  • Prstohvat luka u prahu
  • Žličica senfa
  • Svježi peršin
  • Sol, papar

Za taquitose:

  • 200 g krem sira
  • 4 žlice umaka
  • Prstohvat čilija
  • Pečena piletina
  • 150 g ribanog sira
  • Tortilje

Postupak pripreme:

  1. Najprije zagrijte pećnicu, a zatim posudu za pečenje premažite maslacem ili maslinovim uljem.
  2. Pomiješajte krem sir, umak od grčkog jogurta i čili u jednoj posudi.
  3. Pečenu piletinu pomoću vilice odvojite na manje komade ili je nasjeckajte, pa sve zajedno ubacite u posudu s umakom. Dodajte i ribani sir.
  4. Svaku tortilju napunite dobivenom smjesom, rasporedite je nešto tanje kako bi se tortilje mogle uredno smotati.
  5. Smotuljke posložite jedan do drugog u posudu za pečenje.
  6. Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva, preokrenite, pa pecite i s druge strane oko pet minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.