gastro postao
Meksičkom jelu dodajte fini umak, dobar sir, pa sve zajedno zarolajte u genijalne smotuljke najfinijih okusa.
Pripremite umak nalik američkom ranch dressingu, kombinirajte ga s krem i ribanim sirom, a zatim dodajte i dobru dozu fino pečene piletine. Također, taquitosi su odličan način da potrošite ostatak pečene piletine od ručka i na najslasniji način uživate u večeri.
Meksički specijalitet poslužite uz salatu od kukuruza, rajčice i slanutka, quacamole ili pržene krumpiriće.
Za umak će vam trebati:
- 1 grčki jogurt
- 1 režanj češnjaka
- Prstohvat luka u prahu
- Žličica senfa
- Svježi peršin
- Sol, papar
Za taquitose:
- 200 g krem sira
- 4 žlice umaka
- Prstohvat čilija
- Pečena piletina
- 150 g ribanog sira
- Tortilje
Postupak pripreme:
- Najprije zagrijte pećnicu, a zatim posudu za pečenje premažite maslacem ili maslinovim uljem.
- Pomiješajte krem sir, umak od grčkog jogurta i čili u jednoj posudi.
- Pečenu piletinu pomoću vilice odvojite na manje komade ili je nasjeckajte, pa sve zajedno ubacite u posudu s umakom. Dodajte i ribani sir.
- Svaku tortilju napunite dobivenom smjesom, rasporedite je nešto tanje kako bi se tortilje mogle uredno smotati.
- Smotuljke posložite jedan do drugog u posudu za pečenje.
- Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva, preokrenite, pa pecite i s druge strane oko pet minuta.
Dobar tek!