Recepti 18. siječnja 2018.

Danas kuhamo: Slasne meksičke enchilade

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meksičke okuse zamotajte u tortilje, a zatim sve zapecite u pećnici s dobrom dozom sira. Užitak zagarantiran!

Kod pripreme slasnih enchilada gotovo da i nema pravila. Pripremite umak po svojoj želji, mljeveno meso zamijenite piletinom ili ga u potpunosti izbacite za vege varijantu ručka, a prije posipanja sirom možete dodati i preljev od vrhnja i začina. 

 

Možda vas zanima... Quesadilla: Miks pizze i sendviča na meksičkli način! Špajza

 

Enchilade će se u pećnici zapeći na najljepši mogući način, pa ćete tako dobiti hrskave rubove i fine, sirom obložene tortilje. Povrće koje koristite u umaku također možete prilagoditi vlastitom ukusu, a tortilje svakako poslužite uz jednostavan dodatak sitno sjeckane rajčice i korijandra, za dozu svježine.

 

Možda vas zanima... Svestrani kukuruz voli roštilj, salate i meksičke tanjure Špajza Možda vas zanima... Meksički vikend: Ljuta mesna štruca Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g mljevene junetine
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 žličice čilija u prahu ili pahuljicama
  • 400 g pelata
  • Pola šalice korijandera
  • 1 crvena paprika
  • 150 g ribanog sira
  • 1 rajčica
  • Tortilje
  • Ulje
  • Sol, papar


Priprema:

  1. Na umjerenoj vatri u tavi zagrijte ulje.
  2. Od nasjeckanog luka odvojite 2 žlice, ostalo stavite pirjati i dodajte češnjak.
  3. Nakon 3 min dodajte mljeveno meso i pirjajte ga, često miješajući, oko deset minuta.
  4. Dodajte nasjeckanu papriku, čili i kukuruz.
  5. Pirjajte tri minute pa umiješajte nasjeckane pelate te nastavite pirjati još 5 min.
  6. Dodajte pola korijandra i sol, promiješajte i ostavite sa strane 10 minute da se ohladi.
  7. Dobivenim nadjevom punite tortilje, zarolajte ih, pa ih slažite jednu do druge u posudu za pečenje.
  8. Na vrhu pospite ribanim sirom.
  9. Pecite 15 min na 180°c. Pustite da odstoji 5 min prije no što je izvadite iz kalupa.
  10. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte sitno nasjeckanu rajčicu očišćenu od sjemenki te luk i korijandar, koji ste odvojili, pa poslužite uz jelo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.