Kod pripreme slasnih enchilada gotovo da i nema pravila. Pripremite umak po svojoj želji, mljeveno meso zamijenite piletinom ili ga u potpunosti izbacite za vege varijantu ručka, a prije posipanja sirom možete dodati i preljev od vrhnja i začina.
Enchilade će se u pećnici zapeći na najljepši mogući način, pa ćete tako dobiti hrskave rubove i fine, sirom obložene tortilje. Povrće koje koristite u umaku također možete prilagoditi vlastitom ukusu, a tortilje svakako poslužite uz jednostavan dodatak sitno sjeckane rajčice i korijandra, za dozu svježine.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 500 g mljevene junetine
- 1 konzerva kukuruza
- 2 žličice čilija u prahu ili pahuljicama
- 400 g pelata
- Pola šalice korijandera
- 1 crvena paprika
- 150 g ribanog sira
- 1 rajčica
- Tortilje
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Na umjerenoj vatri u tavi zagrijte ulje.
- Od nasjeckanog luka odvojite 2 žlice, ostalo stavite pirjati i dodajte češnjak.
- Nakon 3 min dodajte mljeveno meso i pirjajte ga, često miješajući, oko deset minuta.
- Dodajte nasjeckanu papriku, čili i kukuruz.
- Pirjajte tri minute pa umiješajte nasjeckane pelate te nastavite pirjati još 5 min.
- Dodajte pola korijandra i sol, promiješajte i ostavite sa strane 10 minute da se ohladi.
- Dobivenim nadjevom punite tortilje, zarolajte ih, pa ih slažite jednu do druge u posudu za pečenje.
- Na vrhu pospite ribanim sirom.
- Pecite 15 min na 180°c. Pustite da odstoji 5 min prije no što je izvadite iz kalupa.
- U međuvremenu u zdjeli pomiješajte sitno nasjeckanu rajčicu očišćenu od sjemenki te luk i korijandar, koji ste odvojili, pa poslužite uz jelo.
Dobar tek!