Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 08. lipnja 2017.

Quesadilla: Miks pizze i sendviča na meksičkli način!

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Dosadili su vam sendviči, a ne da vam se raditi tijesto za pizzu? Imamo rješenje!

Mudri su Meksikanci odavno izmislili tortilje, kao nešto sjajno između kruha i tijesta za pizzu. Pa ako ste ljubitelj slasnih zalogaja, pilećih prsa i Gavrilović narezaka u novim kombinacijama - ovo je za vas!

Sastojci:
-    4 velike tortilje
-    Bbq umak
-    200 g kulena
-    200 g gaude/cheddara
-    200 g pilećih prsa
-    1 pušlek mladog luka
-    Abc sir (sir za mazanje)

Priprema:
1.    Piletinu isjeći na tanke trakice pa prepržiti na ulju.
2.    Staviti jednu tortilju na tanjur i premazati bbq umakom. Na to poslagati dio piletine, prekriti naribanim sirom i nasjeckanim lukom.
3.    Prekriti drugom tortiljom. Nju premazati abc sirom i prekriti kulenom te sirom. Poklopiti tortiljom.
4.    Tortilju premazati bbq umakom, poslagati ostatkom piletine i kulena, dodati mladi luk i naribati ostatak sira.
5.    Poklopiti zadnjom tortiljom i oprezno, ali čvrsto pritisnuti. 
6.     Prebaciti na grill tavu i iskoristiti nešto kao uteg. Peći 2 minute, potom okrenuti i ponoviti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.