Mudri su Meksikanci odavno izmislili tortilje, kao nešto sjajno između kruha i tijesta za pizzu. Pa ako ste ljubitelj slasnih zalogaja, pilećih prsa i Gavrilović narezaka u novim kombinacijama - ovo je za vas!
Sastojci:
- 4 velike tortilje
- Bbq umak
- 200 g kulena
- 200 g gaude/cheddara
- 200 g pilećih prsa
- 1 pušlek mladog luka
- Abc sir (sir za mazanje)
Priprema:
1. Piletinu isjeći na tanke trakice pa prepržiti na ulju.
2. Staviti jednu tortilju na tanjur i premazati bbq umakom. Na to poslagati dio piletine, prekriti naribanim sirom i nasjeckanim lukom.
3. Prekriti drugom tortiljom. Nju premazati abc sirom i prekriti kulenom te sirom. Poklopiti tortiljom.
4. Tortilju premazati bbq umakom, poslagati ostatkom piletine i kulena, dodati mladi luk i naribati ostatak sira.
5. Poklopiti zadnjom tortiljom i oprezno, ali čvrsto pritisnuti.
6. Prebaciti na grill tavu i iskoristiti nešto kao uteg. Peći 2 minute, potom okrenuti i ponoviti.