Recepti 04. veljače 2017.

Tart od čokolade i naranče koji se ne peče

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na pećnicu, sjajnom čoko tartu s narančom čak ni to ne treba!

Slatki čoko tart koji se ne peče bit će sjajan lagani desert za vikend popodneva. Neće vam oduzeti puno vremena niti vas namučiti. Naime, priprema ovog tarta oduzet će vam svega petnaest minuta dok ćete na hlađenje čekati oko sat vremena. Nakon toga tart je spreman za uživanje, jednostavno i ukusno.

Potrebno vam je:

  • 75 g datulja
  • 1 naranča
  • 150 g maslaca
  • 175 g meda
  • 140 g kakaa u prahu
  • 200 g keksa

Priprema:

  1. Sušene datulje stavite u posudu, dodajte vrelu vodu tako da ih prekrije i pustite da stoje barem dvadeset minuta.
  2. Kekse ubacite u blender i usitnite ih pa dodajte otopljenih sto grama maslaca i povežite.
  3. Utisnite podlogu i kalup i spremite u hladnjak.
  4. Datulje ocijedite i ubacite ih u blender, dodajte sok i koricu jedne naranče.
  5. Dodajte ostatak maslaca, kakao u prahu i med.
  6. Blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
  7. Smjesu prebacite na podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
  8. Izvadite iz hladnjaka barem deset minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.