gastro postao
Osim piletine jelo možete pripremiti i s puretinom, a marinirajte je u vinu i kurkumi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 409
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 žličica prašak za pecivo
- 0.13 žličica sol
Nadjev
- 250 g Pileća prsa
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 3 kom jaje kokošje
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 250 g gouda punomasni
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- papar
Priprema
- U velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i maslac pa rukama zamijesite dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete tijesto.
- Razvaljajte tijesto i utisnite ga u okrugli kalup. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku.
- Skuhajte piletinu s malo soli i papra. Kad se ohladi, narežite je ili natrgajte na manje komade. Ugrijte ulje u tavi i prepržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
- Ostavite je sa strane pa u tavi prepržite luk i češnjak. Vratite piletinu u tavu pa dodajte još soli i papra. Neka se smjesa prži nekoliko minuta pa je ohladite.
- Istucite jaja i mlijeko te dodajte sir. Nadjenite tijesto i prelijte smjesom s jajima. Pospite s još papra ako želite i pecite na 200°C oko 25 minuta.