Recepti 14. listopada 2014.

Tart od piletine

Tart od piletine
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim piletine jelo možete pripremiti i s puretinom, a marinirajte je u vinu i kurkumi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 409

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 žličica prašak za pecivo
  • 0.13 žličica sol

Nadjev

  • 250 g Pileća prsa
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 250 g gouda punomasni
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i maslac pa rukama zamijesite dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete tijesto.
  2. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u okrugli kalup. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku.
  3. Skuhajte piletinu s malo soli i papra. Kad se ohladi, narežite je ili natrgajte na manje komade. Ugrijte ulje u tavi i prepržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Ostavite je sa strane pa u tavi prepržite luk i češnjak. Vratite piletinu u tavu pa dodajte još soli i papra. Neka se smjesa prži nekoliko minuta pa je ohladite.
  5. Istucite jaja i mlijeko te dodajte sir. Nadjenite tijesto i prelijte smjesom s jajima. Pospite s još papra ako želite i pecite na 200°C oko 25 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.