Recepti 15. listopada 2014.

Tart s kremastim nadjevom od sira

Tart s kremastim nadjevom od sira
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim s ricottom i gaudom tart možete pripremiti i s drugim sirevima, a najbolji su izbor kremasti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 645

Tijesto

  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 žličica prašak za pecivo
  • 0.25 žličica sol
  • 1 prstohvat paprika u prahu
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 1 žlica voda
  • 1 žlica majčina dušica

Nadjev

  • 1 šalica ricotta
  • 60 g gouda punomasni
  • 1 žlica majčina dušica
  • 1 prstohvat papar
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat paprika u prahu
  • 15 kom cherry rajčice

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°C. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i papriku u prahu. Dodajte maslinovo ulje i vodu pa kuhačom sve umijesite.
  2. Stavite tijesto na radnu površinu i umiješajte majčinu dušicu rukama. Utisnite tijesto u lim za pečenje. Pecite tijesto desetak minuta i ohladite do sobne temperature.
  3. Za nadjev pomiješajte ricottu s majčinom dušicom pa dodajte prstohvat papra i soli te papriku u prahu. Ravnomjerno nadjevom premažite koru. Preko pospite nasjeckanim rajčicama i gaudom pa pecite desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.