gastro postao
Osim s ricottom i gaudom tart možete pripremiti i s drugim sirevima, a najbolji su izbor kremasti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 645
Tijesto
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 žličica prašak za pecivo
- 0.25 žličica sol
- 1 prstohvat paprika u prahu
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 1 žlica voda
- 1 žlica majčina dušica
Nadjev
- 1 šalica ricotta
- 60 g gouda punomasni
- 1 žlica majčina dušica
- 1 prstohvat papar
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat paprika u prahu
- 15 kom cherry rajčice
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°C. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i papriku u prahu. Dodajte maslinovo ulje i vodu pa kuhačom sve umijesite.
- Stavite tijesto na radnu površinu i umiješajte majčinu dušicu rukama. Utisnite tijesto u lim za pečenje. Pecite tijesto desetak minuta i ohladite do sobne temperature.
- Za nadjev pomiješajte ricottu s majčinom dušicom pa dodajte prstohvat papra i soli te papriku u prahu. Ravnomjerno nadjevom premažite koru. Preko pospite nasjeckanim rajčicama i gaudom pa pecite desetak minuta.