Recepti 14. listopada 2014.

Tart sa srdelama i povrćem

Tart sa srdelama i povrćem
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tart prije posluživanja prelijte s malo maslinova ulja i limunova soka, a svježe srdele možete zamijeniti inćunima, kuhanom ribom ili ribom iz limenke

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 248

Potrebno vam je

  • 300 g lisnato tijesto
  • 4 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 250 g srdela
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 4 kom cherry rajčice
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje.
  2. Zagrijte ulje u tavi pa prepržite luk i poriluk dok ne postanu staklasti.
  3. Istucite jaja i dodajte vrhnje pa začinite solju i paprom.
  4. Tijesto nadjenite lukom i porilukom pa zalijte mješavinom jaja i vrhnja. Pecite na 170°C oko pet minuta. Nakon toga dodajte srdele i nasjeckane rajčice. Pecite 20 minuta i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.