gastro postao
Tart prije posluživanja prelijte s malo maslinova ulja i limunova soka, a svježe srdele možete zamijeniti inćunima, kuhanom ribom ili ribom iz limenke
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 248
Potrebno vam je
- 300 g lisnato tijesto
- 4 kom luk ,crveni
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 250 g srdela
- 2 kom jaje kokošje
- 200 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 4 kom cherry rajčice
- sol
- papar
Priprema
- Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje.
- Zagrijte ulje u tavi pa prepržite luk i poriluk dok ne postanu staklasti.
- Istucite jaja i dodajte vrhnje pa začinite solju i paprom.
- Tijesto nadjenite lukom i porilukom pa zalijte mješavinom jaja i vrhnja. Pecite na 170°C oko pet minuta. Nakon toga dodajte srdele i nasjeckane rajčice. Pecite 20 minuta i poslužite.