gastro postao
Teleću koljenicu kuhajte u njezinu soku uz dodatak povrća, jabuke i bijelog vina
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 549
Potrebno vam je
- 1 kom crni luk
- 2 kom mrkva, crvena
- 3 režanj češnjak
- 1 kom jabuka (cijela)
- 1 čaša vino bijelo
- 1 vezica majčina dušica
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 1 čaša ulje suncokretovo
- 1 žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1.80 kg teletina, koljenica
Priprema
- Teleću koljenicu namažite senfom, na sat - dva je takvu marinirajte u začinskim travama, ulju, soli i papru. Potom je prepržite sa svih strana da dobije koricu.
- Tada u posudu dodajte nasjeckani luk, dvije mrkve, nekoliko češnja češnjaka i jabuku narezanu na kriške i sve pustite da se lagano kuha uz blago podlijevanje bijelim vinom razblaženim s vodom. Pustite da se koljenica kuha poklopljena, u svojoj pari, kapljicama i soku oko dva sata, dok ne postane potpuno mekana.
- Izvadite koljenicu, sok i povrće protisnite u gust umak koji ćete preliti preko mesa.
Teleću koljenicu kuhajte u njezinu soku uz dodatak povrća, jabuke i bijelog vina