Recepti 13. listopada 2014.

Teleći kare u senfu

Teleći kare u senfu
gastro postao gastro.24sata.hr
Natrljajte meso senfom, popržite u tavi i poslužite s paprikom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 360

Potrebno vam je

  • 800 g teletina, srednje masna
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom kadulja
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 žlica senf
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Paprike narežite na kocke.
  2. Teleći kare natrljate većom količinom THOMY senfa, pa ga popržite u tavi sa svih stana.
  3. Prepečeno meso premjestite u namaštenu vatrostalnu posudu za pečenje, dodajte kadulju i krupnije narezan luk pa zalijte vinom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 - 200 stupnjeva na sat vremena. Na početku pečenja pokrijte aluminijskom folijom.
  4. Kada vino ispari, dodajte narezane paprike, posolite i popaprite pa stavite peći još 15 minuta.
  5. Meso je povremeno potrebno okretati i prelijevati vlastitim sokom ili po potrebi dodati vruće vode.

Natrljajte meso senfom, popržite u tavi i poslužite s paprikom

Izvor Nestle.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.