Recepti 02. svibnja 2016.

Teleći odresci omotani pršutom (Saltimbocca)

Teleći odresci omotani pršutom (Saltimbocca)
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 652

Potrebno vam je

  • 400 g špageti
  • sol
  • bijeli papar
  • šećer, kristal
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 0.50 vezica bosiljak, vezica
  • 4 žlica maslac, slani
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 4 kom teletina, srednje masna
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom pršut
  • kadulja
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi al dente. Isplahnite ih hladnom vodom i ocijedite.
  2. Rajčice križno zarežite, kratko ih uronite u vruću vodu i ogulite, potom ih narežite na manje kocke. Nasjeckajte oguljeni češnjak i luk, kao i listiće bosiljka. Nekoliko listića sačuvajte za ukras.
  3. U tavi na vrućem ulju popržite luk i češnjak, dodajte kockice rajčice i bosiljak pa kratko pirjajte. Umak začinite octom, solju i paprom. Dodajte kuhane špagete, protresite tavu i kratko sačekajte da se špageti povežu s umakom.
  4. Teleće odreske lagano potucite. Malo ih posolite i pospite paprom. Meso obložite listićima kadulje i omotajte ploškama pršuta. U tavi na dobro ugrijanome ulju pržite odreske sa svake strane po 2 minute. Poslužite ih s mlakom ili ohlađenom tjesteninom.

Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti

Izvor Izvor: www.dobartek.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.