gastro postao
Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 652
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- sol
- bijeli papar
- šećer, kristal
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 0.50 vezica bosiljak, vezica
- 4 žlica maslac, slani
- 1 žlica aceto balsamico
- 4 kom teletina, srednje masna
- svježe mljeveni papar
- 4 kom pršut
- kadulja
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Špagete skuhajte u posoljenoj vodi al dente. Isplahnite ih hladnom vodom i ocijedite.
- Rajčice križno zarežite, kratko ih uronite u vruću vodu i ogulite, potom ih narežite na manje kocke. Nasjeckajte oguljeni češnjak i luk, kao i listiće bosiljka. Nekoliko listića sačuvajte za ukras.
- U tavi na vrućem ulju popržite luk i češnjak, dodajte kockice rajčice i bosiljak pa kratko pirjajte. Umak začinite octom, solju i paprom. Dodajte kuhane špagete, protresite tavu i kratko sačekajte da se špageti povežu s umakom.
- Teleće odreske lagano potucite. Malo ih posolite i pospite paprom. Meso obložite listićima kadulje i omotajte ploškama pršuta. U tavi na dobro ugrijanome ulju pržite odreske sa svake strane po 2 minute. Poslužite ih s mlakom ili ohlađenom tjesteninom.
Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti
Izvor Izvor: www.dobartek.hr