gastro postao
                                            
                                        
                                    Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 652
Potrebno vam je
- 400 g špageti
 - sol
 - bijeli papar
 - šećer, kristal
 - 4 kom rajčica, crvena
 - 2 kom luk ,crveni
 - 1 kom češnjak
 - 0.50 vezica bosiljak, vezica
 - 4 žlica maslac, slani
 - 1 žlica aceto balsamico
 - 4 kom teletina, srednje masna
 - svježe mljeveni papar
 - 4 kom pršut
 - kadulja
 - 2 žlica ulje maslinovo
 
Priprema
- Špagete skuhajte u posoljenoj vodi al dente. Isplahnite ih hladnom vodom i ocijedite.
 - Rajčice križno zarežite, kratko ih uronite u vruću vodu i ogulite, potom ih narežite na manje kocke. Nasjeckajte oguljeni češnjak i luk, kao i listiće bosiljka. Nekoliko listića sačuvajte za ukras.
 - U tavi na vrućem ulju popržite luk i češnjak, dodajte kockice rajčice i bosiljak pa kratko pirjajte. Umak začinite octom, solju i paprom. Dodajte kuhane špagete, protresite tavu i kratko sačekajte da se špageti povežu s umakom.
 - Teleće odreske lagano potucite. Malo ih posolite i pospite paprom. Meso obložite listićima kadulje i omotajte ploškama pršuta. U tavi na dobro ugrijanome ulju pržite odreske sa svake strane po 2 minute. Poslužite ih s mlakom ili ohlađenom tjesteninom.
 
Sočni odresci kojima nećete moći odoljeti
Izvor Izvor: www.dobartek.hr