Recepti 13. listopada 2014.

Terina od patlidžana i mascarpone sira

Terina od patlidžana i mascarpone sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Terina se spravlja od hrane koja je u komadima ili kremasta, a trebala bi se hladiti pod pritiskom kako bi ostala kompaktna

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 434

Potrebno vam je

  • 350 g mascarpone
  • ružmarin
  • svježi timijan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom patlidžan
  • 1 žlica zelatina

Priprema

  1. Mascarpone sir istresite u posudu za miješanje te izradite vilicom. Želatinu u prahu posebno umiješajte u malo mlake vode. Miješajte lagano dok se posve ne otopi.
  2. Pomiješajte sa sirom te dodajte sitno sjeckano bilje.
  3. Sve pomiješajte te stavite u kalup i premjestite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.
  4. Kada je terina ohlađena, okrenite je iz kalupa i režite na ploške ili trokute, ovisno o kalupu u kojem ste oblikovali terinu.
  5. Kremu od patlidžana napravite tako da ih prerežete po dužini, narežete meso “na mrežicu” zajedno s korom. Začinite maslinovim uljem, solju i timijanom te pecite na 175 stupnjeva 20 minuta dok posve ne omekša.
  6. Kad je patlidžan pečen, žlicom odvojite meso od kože, dodajte sasvim malo usitnjena češnjaka te sve usitnite u kremu miješajući u blenderu. Poslužiti uz plošku ohlađene terine

Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru'; Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.