gastro postao
Terina se spravlja od hrane koja je u komadima ili kremasta, a trebala bi se hladiti pod pritiskom kako bi ostala kompaktna
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 434
Potrebno vam je
- 350 g mascarpone
- ružmarin
- svježi timijan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom patlidžan
- 1 žlica zelatina
Priprema
- Mascarpone sir istresite u posudu za miješanje te izradite vilicom. Želatinu u prahu posebno umiješajte u malo mlake vode. Miješajte lagano dok se posve ne otopi.
- Pomiješajte sa sirom te dodajte sitno sjeckano bilje.
- Sve pomiješajte te stavite u kalup i premjestite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.
- Kada je terina ohlađena, okrenite je iz kalupa i režite na ploške ili trokute, ovisno o kalupu u kojem ste oblikovali terinu.
- Kremu od patlidžana napravite tako da ih prerežete po dužini, narežete meso “na mrežicu” zajedno s korom. Začinite maslinovim uljem, solju i timijanom te pecite na 175 stupnjeva 20 minuta dok posve ne omekša.
- Kad je patlidžan pečen, žlicom odvojite meso od kože, dodajte sasvim malo usitnjena češnjaka te sve usitnite u kremu miješajući u blenderu. Poslužiti uz plošku ohlađene terine
Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru'; Ana Grgić