gastro postao
Tikvice blanširajte i napunite smjesom od bakalara, inćuna, riže i začina te sve zajedno zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 486
Potrebno vam je
- 700 g bakalar
- 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 300 g inćun
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 žličica paprika u prahu
- 0.25 kom limun
- 1 žlica peršin, list
- 6 kom tikvice, zelene
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
Priprema
- Operite tikvice, prepolovite i izdubite ih te blanširajte. Skuhajte rižu. U zdjeli pomiješajte usitnjeni očišćeni bakalar, kuhanu rižu, inćune, češnjak, luk, mljevenu papriku, sol, papar, peršin i maslinovo ulje.
- Dobro promiješajte smjesu i njome napunite blanširane tikvice.
- Pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Na pola pečenja prelijte koncentratom rajčice s vodom i začinima prema želji.
Izvor Skuhatćute