Recepti 13. listopada 2014.

Tikvice s rajčicom i češnjakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan osvježavajući prilog ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 3 kom tikvice, zelene
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Tikvice očistite, operite i narežite na male kockice. Rajčice prelijte vrućom vodom kako bi ga mogli oguliti i narežite ga na kolutove. Sjeckani peršin i češnjak pomiješajte i ostavite u maloj posudi.
  2. Uzmite posudu u kojoj ćete kuhati i ulijte 2 žlice maslinovog ulja, pa redajte red tikvica, red rajčica, pospite s malo peršina i češnjaka i posolite. Ovako redajte sve dok imate povrća i uvijek završite s rajčicom. Ulijte 1 dl vode, poklopite posudu i stavite na srednju vatru. Kada provri smanjite temperaturu na najnižu i nastavite s kuhanjem, oko 30-35 minuta.
  3. Tijekom kuhanja jelo nemojte miješati već samo povremeno lagano protresite posudu.

Jednostavan osvježavajući prilog ili glavno jelo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.