gastro postao
Savršeni desert s okusom kave u kojem umjesto šlaga i mascarponea koristimo skutu i jogurt.
Tiramisu alla ricotta savršen je način da zaokružite obrok. Ovaj tiramisu razlikuje se od tradicionalnoga po tome što su tučeni šlag i mascarpone zamijenjeni skutom i jogurtom – kombinacijom koja je garantirano jednako dobra! Tiramisu pospite kakaom tek netom prije no što ćete ga poslužiti gostima.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 347
Potrebno vam je
- 500 g skuta
- 250 g nemasni (niskomasni) jogurt
- 80 g šećer, kristal
- 6 žlica lješnjak ,suhi
- 2 žlica ekstrakt vanilije
- 200 ml kava u zrnu, pržena
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 24 g piškote
- kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Pomiješajte skutu, jogurt i šećer u velikoj zdjeli. Dodajte lješnjake i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.
- Ulijte 200 ml hladne, jake kave u malu zdjelu i umiješajte cimet.
- Nakratko umočite piškote u kavu pa ih posložite na dno pravokutne zdjele iz koje ćete posluživati tiramisu (30 x 22 cm, i najmanje 5 cm duboka).
- Razmažite polovinu mješavine od skute po piškotama. Ponovite proces s ostatkom sastojaka.
- Pokrijte prozirnom folijom i stavite na 15 minuta u hladnjak.
- Netom prije posluživanja pospite kakaom u prahu.