Recepti 13. listopada 2014.

Tiramisu od skute i vanilije

Tiramisu od skute i vanilije
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni desert s okusom kave u kojem umjesto šlaga i mascarponea koristimo skutu i jogurt. Tiramisu alla ricotta savršen je način da zaokružite obrok. Ovaj tiramisu razlikuje se od tradicionalnoga po tome što su tučeni šlag i mascarpone zamijenjeni skutom i jogurtom – kombinacijom koja je garantirano jednako dobra! Tiramisu pospite kakaom tek netom prije no što ćete ga poslužiti gostima.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 347

Potrebno vam je

  • 500 g skuta
  • 250 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 80 g šećer, kristal
  • 6 žlica lješnjak ,suhi
  • 2 žlica ekstrakt vanilije
  • 200 ml kava u zrnu, pržena
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 24 g piškote
  • kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Pomiješajte skutu, jogurt i šećer u velikoj zdjeli. Dodajte lješnjake i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.
  2. Ulijte 200 ml hladne, jake kave u malu zdjelu i umiješajte cimet.
  3. Nakratko umočite piškote u kavu pa ih posložite na dno pravokutne zdjele iz koje ćete posluživati tiramisu (30 x 22 cm, i najmanje 5 cm duboka).
  4. Razmažite polovinu mješavine od skute po piškotama. Ponovite proces s ostatkom sastojaka.
  5. Pokrijte prozirnom folijom i stavite na 15 minuta u hladnjak.
  6. Netom prije posluživanja pospite kakaom u prahu.

Izvor "Talijanska kuharica", Gino D'Acampo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.