gastro postao
Fini talijanski klasik u novom ruhu s vinom i kruškama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 412
Potrebno vam je
- 145 g mascarpone
- 350 ml vrhnje za šlag
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 75 g šećer, kristal
- 75 ml kava instant
- 50 ml prošek
- 10 kom piškote
- kakao u prahu, nezašećereni
- 2 kom kruška (cijela)
- 1 žlica šećer, u prahu
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.25 mala žlica đumbir u prahu
- 0.25 mala žlica kardamon u prahu
- 200 ml vino bijelo
Priprema
- Vrhnje istucite u šlag pa izmiksajte s mascarponeom. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i aromom vanilije pa mutite pjenjačom na pari dok smjesa ne postane blijeda (oko 10 minuta).
- Pustite da se malo ohlade pa ih pomiješajte sa smjesom mascarponea i tučenog vrhnja. Skuhanu jaku kavu pomiješajte s prošekom. U to umačite piškote (svaku prije toga prepolovite) i slažite po dvije polovice u svaku čašu.
- Kruške narežite na ploške i u lončiću debljeg dna pomiješajte sa slatkim vinom, šećerom u prahu i začinima. Kuhajte dok ne omekšaju i dok se tekužina ne reducira u sirup.
- Kriške krušaka složite na piškote. Prelijte sirupom.
- Pustite da se malo ohladi pa na to stavite kremu. Na kraju posipajte kakaom.