Recepti 13. listopada 2014.

Tiramisu s poširanim kruškama

Tiramisu s poširanim kruškama
gastro postao gastro.24sata.hr
Fini talijanski klasik u novom ruhu s vinom i kruškama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 412

Potrebno vam je

  • 145 g mascarpone
  • 350 ml vrhnje za šlag
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 75 g šećer, kristal
  • 75 ml kava instant
  • 50 ml prošek
  • 10 kom piškote
  • kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 kom kruška (cijela)
  • 1 žlica šećer, u prahu
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica đumbir u prahu
  • 0.25 mala žlica kardamon u prahu
  • 200 ml vino bijelo

Priprema

  1. Vrhnje istucite u šlag pa izmiksajte s mascarponeom. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i aromom vanilije pa mutite pjenjačom na pari dok smjesa ne postane blijeda (oko 10 minuta).
  2. Pustite da se malo ohlade pa ih pomiješajte sa smjesom mascarponea i tučenog vrhnja. Skuhanu jaku kavu pomiješajte s prošekom. U to umačite piškote (svaku prije toga prepolovite) i slažite po dvije polovice u svaku čašu.
  3. Kruške narežite na ploške i u lončiću debljeg dna pomiješajte sa slatkim vinom, šećerom u prahu i začinima. Kuhajte dok ne omekšaju i dok se tekužina ne reducira u sirup.
  4. Kriške krušaka složite na piškote. Prelijte sirupom.
  5. Pustite da se malo ohladi pa na to stavite kremu. Na kraju posipajte kakaom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.