gastro postao
U jelo možete dodati i masline, koje očistite od koštica, ili 450 g rajčica, koje prethodno blanširajte
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1169
Potrebno vam je
- 240 g tjestenina s jajima
- 2 žlica ulje maslinovo
- 450 g grah, bijeli
- 1 režanj češnjak
- 100 g špinat
- 50 g list bosiljka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g parmezan
Priprema
- Zakuhajte vodu u loncu. Skuhajte tjesteninu, miješajući često, oko osam-deset minuta. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi.
- Dodajte bijeli grah i češnjak pa ih pržite miješajući dvije-tri minute. Maknite s vatre. Dodajte špinat, bosiljak, sol i papar. Lagano promiješajte.
- Rasporedite tjesteninu u tanjure i poslužite s umakom te pospite ribanim sirom.