Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s bijelim grahom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
U jelo možete dodati i masline, koje očistite od koštica, ili 450 g rajčica, koje prethodno blanširajte

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1169

Potrebno vam je

  • 240 g tjestenina s jajima
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g grah, bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 100 g špinat
  • 50 g list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Zakuhajte vodu u loncu. Skuhajte tjesteninu, miješajući često, oko osam-deset minuta. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi.
  2. Dodajte bijeli grah i češnjak pa ih pržite miješajući dvije-tri minute. Maknite s vatre. Dodajte špinat, bosiljak, sol i papar. Lagano promiješajte.
  3. Rasporedite tjesteninu u tanjure i poslužite s umakom te pospite ribanim sirom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.