gastro postao
Umjesto pilećih prsa možete dodati i druge dijelove pileta ili zamijeniti meso purećim
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 621
Potrebno vam je
- 360 g tjestenina s jajima
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 1 kom brokula (glavica)
- 200 ml pileći temeljac
- 1 kom limun
- 20 g orah, sirovi
- 100 g parmezan
Priprema
- Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. Ocijedite tjesteninu i vratite u lonac. Dodaje tri žlice maslaca.
- Začinite piletinu s obje strane solju i paprom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu žlicu maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre.
- U istu tavu dodajte nasjeckani češnjak i smanjite vatru. Zatim dodajte brokulu, temeljac i žličicu soli. Miješajte.
- Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute. Dodajte piletinu koju ste tanko narezali. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne prožmu.
- Pospite naribanim parmezanom i odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute