Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s brokulom i piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto pilećih prsa možete dodati i druge dijelove pileta ili zamijeniti meso purećim

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 621

Potrebno vam je

  • 360 g tjestenina s jajima
  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom brokula (glavica)
  • 200 ml pileći temeljac
  • 1 kom limun
  • 20 g orah, sirovi
  • 100 g parmezan

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. Ocijedite tjesteninu i vratite u lonac. Dodaje tri žlice maslaca.
  2. Začinite piletinu s obje strane solju i paprom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu žlicu maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre.
  3. U istu tavu dodajte nasjeckani češnjak i smanjite vatru. Zatim dodajte brokulu, temeljac i žličicu soli. Miješajte.
  4. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute. Dodajte piletinu koju ste tanko narezali. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne prožmu.
  5. Pospite naribanim parmezanom i odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.