gastro postao
Isprobajte brzi recept za nešto drugačiju brokulu i sljubite je s tjesteninom prema izboru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 731
Potrebno vam je
- 450 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 3 žlica ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 0.50 žličica ljuta paprika
- 4 kom inćun, konzervirani
- 1 žličica sol
- 1 prstohvat papar
- 2 žlica limunov sok
- 30 g parmezan
- 0.25 šalica pinjoli
- 500 g tjestenina s jajima
Priprema
- U većem loncu kipuće posoljene vode kuhajte brokulu oko 2 min.
- Procijedite pa prebacite brokulu u zdjelu s ledenom vodom na 2 min pa procijedite.
- U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte češnjak, ljutu papriku i inćune uz miješanje dok se inćuni raspadnu.
- Dodajte brokulu s malo vode od kuhanja i kuhajte par minuta dok brokula ne počne venuti. Začinite sa soli i paprom te nastavite kuhati još oko 3 min.
- Maknite s vatre, umiješajte limunov sok i po potrebi još začinite.
- Tjesteninu skuhajte al dente u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju. Procijedite i pomiješajte s brokulom.
Isprobajte brzi recept za nešto drugačiju brokulu i sljubite je s tjesteninom prema izboru