gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 891
Test
- 112 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g tjestenina s jajima
- 0.50 kom luk ,crveni
- 4 kriška slanina svinjska, sirova bez kože
- 1 žličica ulje maslinovo
- 0.50 kom čili papričica
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica list bosiljka
- 3 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 režanj češnjak
- papar
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk, nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i pržite dok ne omekšaju. Dodajte slaninu i pržite je dok ne dobije boju. Zatim dodajte gljive, papar i izmrvljenu ljutu papričicu.
- Nakon što gljive omekšaju, dodajte pasiranu rajčicu, kuhajte dok umak ne zakuha, smanjite vatru i pred kraj dodajte svježi bosiljak. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te je ocijedite i dodajte umaku.