Recepti 04. listopada 2014.

Tjestenina s talijanskim umakom i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 891

Test

  • 112 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 g tjestenina s jajima
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 4 kriška slanina svinjska, sirova bez kože
  • 1 žličica ulje maslinovo
  • 0.50 kom čili papričica
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica list bosiljka
  • 3 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 režanj češnjak
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk, nakon nekoliko minuta dodajte češnjak i pržite dok ne omekšaju. Dodajte slaninu i pržite je dok ne dobije boju. Zatim dodajte gljive, papar i izmrvljenu ljutu papričicu.
  2. Nakon što gljive omekšaju, dodajte pasiranu rajčicu, kuhajte dok umak ne zakuha, smanjite vatru i pred kraj dodajte svježi bosiljak. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te je ocijedite i dodajte umaku.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.