Recepti 20. svibnja 2024.

Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima
Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima
foto: Getty Images/Unsplash
Ovo jelo, tjestenina s usoljenim limunima i inćunima, gotovo je za samo 15 minuta, a pršti okusima

Tijekom radnog tjedna (a često i vikendom) cijenimo i volimo jela koja se brzo pripremaju. A posebno cijenimo kad su takva jela još i jako ukusna.

U potrazi za jednim takvim brzim i jednostavnim jelom, s malim odmakom od tipičnih sastojaka, pretražili smo bogatu riznicu recepata slavne američke kuharice, 82-godišnje Marthe Stewart. I otkrili ovu genijalnu tjesteninu idealnu za brzi ručak ili večeru preko tjedna.

Usoljeni limuni Možda vas zanima... Usoljeni limuni - tajna savršenog okusa brojnih jela Špajza

Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima bogata je okusom. Inćuni, usoljeni limuni i parmezan čine savršen umami okus, a dašak svježine daju mu svježi sjeckani listići peršina.

I ono najvažnije – jelo je doista gotovo za 15 minuta!

 | Author: Getty Images/Unsplash Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima foto: Getty Images/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima - recept Marthe Stewart
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Tagliatelle 350 g
  • Maslinovo ulje 0,25 šalica
  • Češnjak 6 režanj
  • Inćuni 2 žlica
  • Usoljeni limun 0,25 šalica
  • Listići svježeg peršina 0,25 šalica
  • Parmezan 60 g
Postupak
  1. Zagrij lonac pun vode, ubaci tjesteninu i pusti da se skuha al dente – 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.


  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i inćune te prži dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.


  3. Dodaj usoljene limune i pusti da se prži još 30 sekundi.


  4. Dodaj tjesteninu i ¾ šalice vode od kuhanja tjestenine. Kuhaj 1 do 2 minute, uz povremeno protresanje tave, dok tjestenina ne bude potpuno skuhana.


  5. Makni s vatre, dodaj peršin i naribani parmezan te nastavi protresati tavu. Ako je potrebno, dodaj još vode od kuhanja tjestenine – cilj je dobiti kremasti umak.


  6. Posoli i popapri prema ukusu i posluži s još sira, paprom, listićima peršina i malo maslinova ulja.


 

Savjet više: Oprezno sa solju jer i inćuni i parmezan dosta su slani.

 

 

Ako ti se sviđa tjestenina s usoljenim limunima i inćunima, isprobaj i ostale recepte za tjesteninu koje donosimo u nastavku...

Tjestenina s avokadom Možda vas zanima... Pripremi savršeno kremastu tjesteninu s avokadom Recepti Tjestenina sa srdelama Možda vas zanima... Ukusna ljetna tjestenina sa srdelama i inćunima Recepti Fettuccine u umaku od rajčice Možda vas zanima... Recept s Pasta Journala: Fettuccine sa stracciatellom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.