Ovo jelo, tjestenina s usoljenim limunima i inćunima, gotovo je za samo 15 minuta, a pršti okusima
Tijekom radnog tjedna (a često i vikendom) cijenimo i volimo jela koja se brzo pripremaju. A posebno cijenimo kad su takva jela još i jako ukusna.
U potrazi za jednim takvim brzim i jednostavnim jelom, s malim odmakom od tipičnih sastojaka, pretražili smo bogatu riznicu recepata slavne američke kuharice, 82-godišnje Marthe Stewart. I otkrili ovu genijalnu tjesteninu idealnu za brzi ručak ili večeru preko tjedna.
Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima bogata je okusom. Inćuni, usoljeni limuni i parmezan čine savršen umami okus, a dašak svježine daju mu svježi sjeckani listići peršina.
I ono najvažnije – jelo je doista gotovo za 15 minuta!
Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima
foto: Getty Images/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima - recept Marthe Stewart
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Tagliatelle
350
g
Maslinovo ulje
0,25
šalica
Češnjak
6
režanj
Inćuni
2
žlica
Usoljeni limun
0,25
šalica
Listići svježeg peršina
0,25
šalica
Parmezan
60
g
Postupak
Zagrij lonac pun vode, ubaci tjesteninu i pusti da se skuha al dente – 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i inćune te prži dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
Dodaj usoljene limune i pusti da se prži još 30 sekundi.
Dodaj tjesteninu i ¾ šalice vode od kuhanja tjestenine. Kuhaj 1 do 2 minute, uz povremeno protresanje tave, dok tjestenina ne bude potpuno skuhana.
Makni s vatre, dodaj peršin i naribani parmezan te nastavi protresati tavu. Ako je potrebno, dodaj još vode od kuhanja tjestenine – cilj je dobiti kremasti umak.
Posoli i popapri prema ukusu i posluži s još sira, paprom, listićima peršina i malo maslinova ulja.
Savjet više: Oprezno sa solju jer i inćuni i parmezan dosta su slani.