Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina sa slaninom u umaku od sira i pesta

Tjestenina sa slaninom u umaku od sira i pesta
Andrea Kučiš
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve je slasnije uz malo slanine, a receptu dodajte povrće prema želji

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2427

Potrebno vam je

  • 700 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 450 g tjestenina s jajima
  • 8 žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica sol
  • papar
  • 3 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 1 šalica mozzarella
  • 220 g pesto genovese

Priprema

  1. U većoj tavi pržite slaninu narezanu na trakice, dok ne postane hrskava, od 15 do 18 minuta. Izvadite iz tave i stavite sa strane. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i stavite sa strane.
  2. U tavi otopite maslac te mu dodajte brašno, sol i papar pa kuhajte uz miješanje dvije minute. Postupno ulijevajte mlijeko te kuhajte dok se ne zgusne.
  3. Smanjite plamen i dodajte sireve koje ste prethodno natrgali. Umiješajte tjesteninu i pesto. Odvojite nekoliko žlica slanine, a ostatak umiješajte tjestenini. Prije posluživanja pospite odvojenom slaninom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.