Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina sa šunkom i graškom

Tjestenina sa šunkom i graškom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije posluživanja zagrijte tanjure u kojima ćete poslužiti tjesteninu, tako da ih stavite u pećnicu na nekoliko sekundi na 200°c.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 776

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g krušne mrvice
  • 360 g tjestenina s jajima
  • 150 ml pileći temeljac
  • 180 g kuhana šunka
  • 180 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • parmezan

Priprema

  1. Zakuhajte posoljenu vodu u loncu. Za to vrijeme otopite dvije žlice maslaca u tavi. Dodajte nasjeckani luk i prepržite ga dok ne dobije boju. Preostalu žlicu maslaca otopite u drugoj tavi pa na njoj popržite krušne mrvice dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite ih u drugu posudu kada su gotove.
  2. Stavite tjesteninu u uzavrelu vodu, dodajte temeljac, grašak i šunku pa povećajte temperaturu. Kuhajte dok polovica temeljca ne ispari. Začinite sokom i korom 1/4 limuna, solju i paprom.
  3. Smanjite vatru ispod umaka, umiješajte tjesteninu i peršin. Poslužite posuto krušnim mrvicama i sirom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.