gastro postao
Prije posluživanja zagrijte tanjure u kojima ćete poslužiti tjesteninu, tako da ih stavite u pećnicu na nekoliko sekundi na 200°c.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 776
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g krušne mrvice
- 360 g tjestenina s jajima
- 150 ml pileći temeljac
- 180 g kuhana šunka
- 180 g grašak zeleni (smrznuti)
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- parmezan
Priprema
- Zakuhajte posoljenu vodu u loncu. Za to vrijeme otopite dvije žlice maslaca u tavi. Dodajte nasjeckani luk i prepržite ga dok ne dobije boju. Preostalu žlicu maslaca otopite u drugoj tavi pa na njoj popržite krušne mrvice dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite ih u drugu posudu kada su gotove.
- Stavite tjesteninu u uzavrelu vodu, dodajte temeljac, grašak i šunku pa povećajte temperaturu. Kuhajte dok polovica temeljca ne ispari. Začinite sokom i korom 1/4 limuna, solju i paprom.
- Smanjite vatru ispod umaka, umiješajte tjesteninu i peršin. Poslužite posuto krušnim mrvicama i sirom.
Izvor Skuhatćute