Recepti 22. prosinca 2020.

Top pet juha nakon kojih nećeš biti gladna!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U prosincu se grijemo dekicama - i juhama. Pripremili smo i nekoliko recepata za tebe...

Juhe su idealan izbor tijekom zime, kada je bitno da obrok bude topao i hranjiv. Međutim, neki recepti uključuju podužu listu namirnica, mnogo sjeckanja, blendanja i/ili provjeravanja, što može biti nepraktično i oduzeti podosta vremena. Ako želiš izbjeći svaku zamornu stavku, a svejedno uživati u nutritivno bogatom obroku, obavezno isprobaj pet verzija u nastavku. 

Ove Podravkine bogate juhe poslužit će kao odlično predjelo, lagani ručak, gablec na poslu ili, uz male nadopune, kao zaista zasitno glavno jelo. 

Bogata juha s 5 žitarica

Što ti više treba od tanjura juhe s čak pet vrsta žitarica – ječmom, zobi, pirom, heljdom i kvinojom? Ovo je retoričko pitanje, osobito kad se u obzir uzme činjenica da čitav proces pripreme traje samo 18 minuta.

Sve što ti treba jest pakiranje Podravkine bogate juhe s 5 žitarica, 800 ml vode i pjenjača. Sadržaj vrećice potrebno je usuti u mlaku vodu, miješati dok ne zavri te pustiti da krčka na laganoj vatri spomenutih 18 minuta. Ova juha je odličan izvor vlakana i nema dodane pojačivače okusa te će izvrsno poslužiti kao lagani obrok tijekom radnog tjedna.

 | Author:

Bogata juha s 5 žitarica, slanutkom i tjesteninom

Ako si u potrazi za nešto zasitnijom varijantom juhe i želiš od jednog Podravkinog pakiranja  bogate juhe dobiti četiri tanjura, svakako razmisli o dodavanju slanutka i tjestenine. Postupak pripreme je isti, samo tijekom kuhanja ubaci tjesteninu i nekoliko žlica slanutka iz konzerve.

Napominjemo da na pakiranju tjestenine, pužića, makarona ili svrdla, provjeriš preporučeno vrijeme kuhanja i umiješaš je u pravom trenutku, kako bi bila al dente.

Bogata juha s ječmom i povrćem

Sljedeća juha na našem popisu izuzetno je bogata nutrijentima koji dolaze od pomno biranog povrća, poput poriluka, luka, rajčice i krumpira, te ječma koji obiluje mineralima. Dobra vijest za sve koji ne mogu zamisliti ručak bez mesa jest i to što ima sušene mesnate slanine.

Priprema je i više no jednostavna; u 800 ml mlake vode potrebno je usuti sadržaj vrećice Podravkine juhe, miješati dok ne uzavre te pustiti da 20 minuta krčka na laganoj vatri. Povremeno zaviri u posudu, uživaj u mirisu i promiješaj.

 | Author:

Bogata juha s ječmom, povrćem i kobasicama

Svakako vrijedi isprobati i kombinaciju Bogate Podravkine juhe s ječmom i povrćem te kobasica. Omiljenu vrstu kobasica kuhaj u posudi s juhom kako bi se proželi okusi. Uz pokoju kap crnog ulja i nezaobilazne krutone, za 20 ćeš minuta pripremiti obrok za pamćenje – vrijedan ponavljanja na tjednoj bazi.

Vlakana i proteina ti neće nedostajati, a garantiramo i zadovoljavajuć osjećaj sitosti.

Bogata juha s vrganjima i heljdom

Posljednja juha na našem popisu je ultimativan comfort food. Riječ je o mirisnoj kombinaciji sušenih vrganja, povrća i heljde. Za tri tanjura ove ukusne juhe od Podravke bit će ti potrebno 750 ml vode i nevjerojatnih 15 minuta vremena. Doduše, moraš je samo povremeno promiješati pa u međuvremenu stigneš postaviti stol i tostirati kruh.

Dobar je izvor proteina i vlakana te, kao i sve juhe s ovog popisa, nema dodanih pojačivača okusa.  Prema želji, u juhu dodajte žličicu kiselog vrhnja i ništa ti više ne treba.

 | Author:

Dok juha krčka, iskoristi vrijeme i prisjeti se toplih trenutaka s voljenim osobama. Na Podravkinoj stranici možeš napraviti kolaž s najdražim fotografijama, urediti ga ilustracijama i dodati inspirativne poruke... A potom guštati u toploj juhi! 

Napravi juhu. Stvori osjećaj.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.