Recepti 08. prosinca 2016.

Topla mirisna juhica sa sušenom rajčicom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta juha koju će djeca obožavati

Tortellini i sušena rajčica učinit će ovu kombinaciju božanstvenom. Napravite ovu neobičnu i gustu krem juhu te ju poslužite uz malo ribanog parmezana i uživajte u predivnim okusima i mirisima!

Sastojci:

  • 1/2 šalice sitno narezanih sušenih rajčica (u ulju)
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 1 zdrobljeni češanj češnjaka
  • 1/2 šalice luka narezanog na kockice
  • 1 nasjeckana mrkva
  • 1 žlica šećera
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 šalica komadića rajčice (može i konzervirane)
  • 1 žlica soli
  • 250 g tortellina sa sirom
  • 2 žlice hladnog maslaca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 150 g mladog špinata
  • svježe riban parmezan
  • svježi listići bosiljka za ukrašavanje

Priprema:

  1. ​ U većoj posudi za kuhanje, pomiješati sušene rajčice s uljem, pasiranu rajčicu, češnjak, luk i mrkvu i lagano kuhati dok sve ne omekša (oko 4 - 5 minuta); dodati komadiće rajčice, sol i pola žličice papra; kuhati 15 minuta (dok ne zakuha)
  2. Prebaciti u blender i izmiksati dok ne postane homogeno
  3. U drugoj posudi zakuhati vodu i skuhati tortelline al dente
  4. Ocijediti tortelline, dodati maslac, špinat i vrhnje za kuhanje te miješati da se svi sastojci prožmu
  5. Prebaciti tortelline u pire od rajčice, dodati temeljac i kuhati sve zajedno još 4 - 5 minuta
  6. Poslužiti uz malo ribanog parmezana i par listića svježeg bosiljka

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.