gastro postao
Kremasta juha koju će djeca obožavati
Tortellini i sušena rajčica učinit će ovu kombinaciju božanstvenom. Napravite ovu neobičnu i gustu krem juhu te ju poslužite uz malo ribanog parmezana i uživajte u predivnim okusima i mirisima!
Sastojci:
- 1/2 šalice sitno narezanih sušenih rajčica (u ulju)
- 1 žlica pasirane rajčice
- 1 zdrobljeni češanj češnjaka
- 1/2 šalice luka narezanog na kockice
- 1 nasjeckana mrkva
- 1 žlica šećera
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 šalica komadića rajčice (može i konzervirane)
- 1 žlica soli
- 250 g tortellina sa sirom
- 2 žlice hladnog maslaca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 150 g mladog špinata
- svježe riban parmezan
- svježi listići bosiljka za ukrašavanje
Priprema:
- U većoj posudi za kuhanje, pomiješati sušene rajčice s uljem, pasiranu rajčicu, češnjak, luk i mrkvu i lagano kuhati dok sve ne omekša (oko 4 - 5 minuta); dodati komadiće rajčice, sol i pola žličice papra; kuhati 15 minuta (dok ne zakuha)
- Prebaciti u blender i izmiksati dok ne postane homogeno
- U drugoj posudi zakuhati vodu i skuhati tortelline al dente
- Ocijediti tortelline, dodati maslac, špinat i vrhnje za kuhanje te miješati da se svi sastojci prožmu
- Prebaciti tortelline u pire od rajčice, dodati temeljac i kuhati sve zajedno još 4 - 5 minuta
- Poslužiti uz malo ribanog parmezana i par listića svježeg bosiljka
Dobar tek!