gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovu pitu možete pripremati i u malim limenim kalupima kako biste dobili male slatke vege poslastice. 
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 400 g tijesto za savijače
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 1 kom poriluk (bijeli dio)
 - 3 režanj češnjak
 - 240 g šampinjoni (uzgojeni)
 - 0.50 šalica vlasac ( listovi)
 - 0.50 šalica list bosiljka
 - 0.30 šalica sušena rajčica
 - 1 šalica mladi špinat
 - 2 žlica kukuruzno brašno ( isklicano )
 - 1 mala žlica origano
 - 1 mala žlica sol
 - papar
 - slatka paprika
 - 100 g krem sir
 - orah, mljeveni
 
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°c. Namastite lim za pečenje.
 - Za nadjev ispasirajte sir u blenderu. Ugrijte ulje u tavi pa popržite poriluk i češnjak.
 - Nakon nekoliko minuta dodajte gljive i začinite solju te kuhajte dok ne ispari sva tekućina, oko deset minuta. Dodajte začinsko bilje i rajčice pa špinat, kukuruzno brašno, origano, sol, papar i papriku u prahu.
 - Kuhajte dok špinat ne uvene. Maknite s vatre i pomiješajte s kremastim sirom. Ako je potrebno, još začinite.
 - Utisnite razvaljano tijesto u lim za pečenje i nadjenite. Pecite oko pola sata. Pospite orasima.
 
Izvor Skuhatćute