gastro postao
Ovu pitu možete pripremati i u malim limenim kalupima kako biste dobili male slatke vege poslastice.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 400 g tijesto za savijače
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 3 režanj češnjak
- 240 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 šalica vlasac ( listovi)
- 0.50 šalica list bosiljka
- 0.30 šalica sušena rajčica
- 1 šalica mladi špinat
- 2 žlica kukuruzno brašno ( isklicano )
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica sol
- papar
- slatka paprika
- 100 g krem sir
- orah, mljeveni
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 170°c. Namastite lim za pečenje.
- Za nadjev ispasirajte sir u blenderu. Ugrijte ulje u tavi pa popržite poriluk i češnjak.
- Nakon nekoliko minuta dodajte gljive i začinite solju te kuhajte dok ne ispari sva tekućina, oko deset minuta. Dodajte začinsko bilje i rajčice pa špinat, kukuruzno brašno, origano, sol, papar i papriku u prahu.
- Kuhajte dok špinat ne uvene. Maknite s vatre i pomiješajte s kremastim sirom. Ako je potrebno, još začinite.
- Utisnite razvaljano tijesto u lim za pečenje i nadjenite. Pecite oko pola sata. Pospite orasima.
Izvor Skuhatćute