Recepti 13. listopada 2014.

Pita od sušenih rajčica, gljiva, špinata i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu pitu možete pripremati i u malim limenim kalupima kako biste dobili male slatke vege poslastice.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 159

Potrebno vam je

  • 400 g tijesto za savijače
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 3 režanj češnjak
  • 240 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 šalica vlasac ( listovi)
  • 0.50 šalica list bosiljka
  • 0.30 šalica sušena rajčica
  • 1 šalica mladi špinat
  • 2 žlica kukuruzno brašno ( isklicano )
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica sol
  • papar
  • slatka paprika
  • 100 g krem sir
  • orah, mljeveni

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 170°c. Namastite lim za pečenje.
  2. Za nadjev ispasirajte sir u blenderu. Ugrijte ulje u tavi pa popržite poriluk i češnjak.
  3. Nakon nekoliko minuta dodajte gljive i začinite solju te kuhajte dok ne ispari sva tekućina, oko deset minuta. Dodajte začinsko bilje i rajčice pa špinat, kukuruzno brašno, origano, sol, papar i papriku u prahu.
  4. Kuhajte dok špinat ne uvene. Maknite s vatre i pomiješajte s kremastim sirom. Ako je potrebno, još začinite.
  5. Utisnite razvaljano tijesto u lim za pečenje i nadjenite. Pecite oko pola sata. Pospite orasima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.