gastro postao
Za ovaj jednostavan ručak potreban vam je samo jedan lonac, tjestenina i nešto sezonskih namirnica. Uživanje može početi!
Kremasta tjestenina natjerat će vas da u potpunosti zavolite poriluk. Pripremite je u jednom loncu pa uštedite vrijeme koje bi potrošili na čišćenje za neke druge, slađe užitke. Jelu možete dodati začine po želji, a želite li gušću varijantu umaka, ubacite i koju kockicu maslaca. Koristite dulje vrste tjestenine poput špageta ili tagliatella kako ne bi zauzimala previše mjesta u loncu s obzirom na manju količinu vode. Brzinski ručak idealan za uživanje tijekom radnog tjedna spreman je dok kažete - pašta!
Potrebno vam je:
- 1 poriluk
- 300 g tjestenine
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica limunove korice
- 3 žlice sjeckanog peršina
- 3 žlice parmezana
- Sol, papar
Priprema:
- Očistite poriluk i nasjeckajte ga na nešto kraće rezance.
- U veću posudu ubacite poriluk, tjesteninu, protisnuti češnjak, žlicu ili dvije ulja, sol i papar.
- Dodajte četiri šalice vruće vode.
- Stavite na jaču vatru pa kuhajte uz povremeno miješanje.
- Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente, a gotovo sva voda od kuhanja ispari.
- Dodajte limunovu koricu i peršin.
- Promiješajte pa dodajte parmezan.
Dobar tek!