Recepti 05. prosinca 2016.

Jednostavno fino: Tjestenina s porilukom i limunom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj jednostavan ručak potreban vam je samo jedan lonac, tjestenina i nešto sezonskih namirnica. Uživanje može početi!

Kremasta tjestenina natjerat će vas da u potpunosti zavolite poriluk. Pripremite je u jednom loncu pa uštedite vrijeme koje bi potrošili na čišćenje za neke druge, slađe užitke. Jelu možete dodati začine po želji, a želite li gušću varijantu umaka, ubacite i koju kockicu maslaca. Koristite dulje vrste tjestenine poput špageta ili tagliatella kako ne bi zauzimala previše mjesta u loncu s obzirom na manju količinu vode. Brzinski ručak idealan za uživanje tijekom radnog tjedna spreman je dok kažete - pašta!

Potrebno vam je:

  • 1 poriluk
  • 300 g tjestenine
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica limunove korice
  • 3 žlice sjeckanog peršina
  • 3 žlice parmezana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Očistite poriluk i nasjeckajte ga na nešto kraće rezance.
  2. U veću posudu ubacite poriluk, tjesteninu, protisnuti češnjak, žlicu ili dvije ulja, sol i papar.
  3. Dodajte četiri šalice vruće vode.
  4. Stavite na jaču vatru pa kuhajte uz povremeno miješanje.
  5. Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente, a gotovo sva voda od kuhanja ispari.
  6. Dodajte limunovu koricu i peršin.
  7. Promiješajte pa dodajte parmezan. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.