Recepti 03. listopada 2014.

Topla rakija s narančom

gastro postao gastro.24sata.hr
Toplu rakiju preporučuje se piti tijekom hladnih zimskih dana jer će vas već nakon jednog gutljaja ugrijati

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 472

Potrebno vam je

  • 600 ml rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 400 ml voda
  • 300 g šećer, kristal
  • 2 kom čaj od naranče

Priprema

  1. Stavite šećer u lonac i lagano ga pržite dok ne poprimi svijetlu boju karamele, a zatim ga prelijte rakijom pomiješanom s vodom. Kuhajte dok ne zavrije, ubacite čaj i ugasite vatru.
  2. Poslužite u prethodno zagrijanim debljim čašama. Pijte bez udisanja pare.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.