gastro postao
Za manje od pola sata napravite bogatu i ukusnu salatu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 234
Potrebno vam je
- 2.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 500 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.25 šalica demi glace umak
- sol
- 55 g parmezan
- 4 šalica rukola
Priprema
- U velikoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa dodajte gljive i pržite na jakoj vatri oko pet minuta miješajući dok ne omekšaju i lagano ne posmeđe.
- Dodajte demi-glace pa pirjajte na umjerenoj temperaturi oko tri minute uz povremeno miješanje. Posolite te istresite gljive na zagrijane tanjure i pospite parmezanom. U zdjelu ubacite rukolu s preostalim maslinovim uljem i prstohvatom soli.
- Stavite rukolu na gljive te poslužite.
Izvor Skuhatćute