Recepti 03. listopada 2014.

Topla salata od gljiva s parmezanom i rukolom

gastro postao gastro.24sata.hr
Za manje od pola sata napravite bogatu i ukusnu salatu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 234

Potrebno vam je

  • 2.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.25 šalica demi glace umak
  • sol
  • 55 g parmezan
  • 4 šalica rukola

Priprema

  1. U velikoj tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa dodajte gljive i pržite na jakoj vatri oko pet minuta miješajući dok ne omekšaju i lagano ne posmeđe.
  2. Dodajte demi-glace pa pirjajte na umjerenoj temperaturi oko tri minute uz povremeno miješanje. Posolite te istresite gljive na zagrijane tanjure i pospite parmezanom. U zdjelu ubacite rukolu s preostalim maslinovim uljem i prstohvatom soli.
  3. Stavite rukolu na gljive te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.