gastro postao
Kozji sir ima zemljani okus, a u kombinaciji sa salatom i orasima je pravi doživljaj ljeta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 550
Preljev
- 300 g kozji sir
- 6 kriška baguette bijeli
- 50 list poljska salata
- 50 list endivija
- 50 list radič, zeleni
- 50 list rukola
- 50 g orah, sirovi
- 100 g masline, crne
Salata
- 1 žlica senf sa zrncima
- 1 žlica senf dijon
- 2 žlica jabučni ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Izrezati sir na 6 komada debljine 0,3 cm ili 0,5 cm i staviti na kriške bageta
- Položiti na lim za pečenje.
- Povezati oba senfa, ocat, ulje, protresti i napraviti dobar preljev.
- Dodati na salatu, orahe, masline i začiniti sa preljevom
- Položiti komade kruha sa sirom na salatu i odmah poslužiti.
Izvor Đurđica Protić