gastro postao
                                            
                                        
                                    Profinjena, bogata voćna torta savršena je za slavljeničke prigode
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 599
Biskvit
- 75 g pšenično brašno, bijelo
 - 10 g prašak za pecivo
 - 50 g gustin
 - 3 kom jaje kokošje
 - 100 g šećer, kristal
 
Krema
- 700 g jagode
 - 300 g jogurt (3.2% masti)
 - 70 g badem, oljušteni suhi
 - 350 g vrhnje za šlag
 - 130 g šećer, kristal
 - 2 kom vanilin šećer
 - 7.50 g zelatina
 
Priprema
- Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode.
 - Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snijeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati.
 - Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peći, u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta.
 - Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmiješati sa 75 g šećera.
 - U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina u hladnoj vodi i polako umiješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda.
 - Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga kremom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera.
 - Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na šnite te naslagati po sredini torte.