Glavne prednosti torte od mrkve su to što je popis sastojaka kratak, a proces pripreme je zaista jednostavan. Nećeš se pomučiti oko miksanja, pečenja, a ni dekoracije. Trebaš pripaziti samo da se dobro ohladi prije no što je nadjeneš kremom, u ovom slučaju prikladnom mješavinom maslaca, krem sira i vanilije.
Sastojci:
- 7 jaja
- 250 g šećera
- ½ žličice soli
- 1 ravna žličica cimeta u prahu
- 1/3 žličice klinčića u prahu
- 200 g sitno ribane mrkve
- 200 g sitno mljevenih badema ili lješnjaka
- 50 g mljevenog maka
- 50 g krušnih mrvica
- 50 g glatkog brašna
- 7 g praška za pecivo
- 200 g krem sira sobne temperature
- 120 g MEGGLE maslaca sobne temperature
- 300 g šećera u prahu
- Sok i korica limuna
- 1 štapić vanilije
Priprema:
- Jaja sobne temperature miksaj sa šećerom dok ne dobiješ prozračnu pjenastu smjesu.
- Brašno pomiješaj s praškom za pecivo, krušnim mrvicama, cimetom i klinčićima. Dodaj mak, mrkvu, mljevene oraščiće, mješavinu s brašnom. Špatulom pažljivo, velikim kružnim pokretima umiješaj u smjesu od jaja i šećera.
- Premjesti u okrugli pleh za torte obložen papirom za pečenje. Peci sat vremena na 170 stupnjeva pa pusti da se ohladi.
- Omekšali maslac istuci mikserom. Dodaj krem sir, strugane sjemenke vanilije i malo po malo šećera u prahu dok ne dobiješ glatku, sjajnu smjesu. Umiješaj sok i koricu limuna. Premaži tortu, ukrasi listićima badema i dekoracijom po ukusu.
Uživaj u blagdanima!
Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!