Recepti Šest recepata za bogat uskrsni stol 30. ožujka 2021.

Torta od mrkve i badema - zvijezda uskršnjeg stola

missGASTRO

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Torta od mrkve odlično će se uklopiti među uskršnje klasike...

Glavne prednosti torte od mrkve su to što je popis sastojaka kratak, a proces pripreme je zaista jednostavan. Nećeš se pomučiti oko miksanja, pečenja, a ni dekoracije. Trebaš pripaziti samo da se dobro ohladi prije no što je nadjeneš kremom, u ovom slučaju prikladnom mješavinom maslaca, krem sira i vanilije.

Preporučujemo da pahuljastu tortu dekoriraš tostiranim bademima i jestivim cvijećem - kako bi bila u duhu blagdana. U slast!

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 250 g šećera
  • ½ žličice soli
  • 1 ravna žličica cimeta u prahu
  • 1/3 žličice klinčića u prahu
  • 200 g sitno ribane mrkve
  • 200 g sitno mljevenih badema ili lješnjaka
  • 50 g mljevenog maka
  • 50 g krušnih mrvica
  • 50 g  glatkog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 200 g krem sira sobne temperature
  • 120 g MEGGLE maslaca sobne temperature
  • 300 g šećera u prahu
  • Sok i korica limuna
  • 1 štapić vanilije

Priprema:

  1. Jaja sobne temperature miksaj sa šećerom dok ne dobiješ prozračnu pjenastu smjesu.
  2. Brašno pomiješaj s praškom za pecivo, krušnim mrvicama, cimetom i klinčićima. Dodaj mak, mrkvu, mljevene oraščiće, mješavinu s brašnom. Špatulom pažljivo, velikim kružnim pokretima umiješaj u smjesu od jaja i šećera.
  3. Premjesti u okrugli pleh za torte obložen papirom za pečenje. Peci sat vremena na 170 stupnjeva pa pusti da se ohladi.
  4. Omekšali maslac istuci mikserom. Dodaj krem sir, strugane sjemenke vanilije i malo po malo šećera u prahu dok ne dobiješ glatku, sjajnu smjesu. Umiješaj sok i koricu limuna. Premaži tortu, ukrasi listićima badema i dekoracijom po ukusu.

Uživaj u blagdanima!

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Josip Regović/PIXSELL

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.