Možda bi netko pomislio kao je riječ o nekoj vegetarijanskoj nježnoj torti, ali ne dajte se prevariti...
Torta od mrkve s punim se pravom naziva tortom i desertna je bomba, namijenjena samo pravim sladokuscima. Zbog sočnih kora i slasne kreme od sira, ovaj ćete recept prepisati i magnetom pričvrstiti za hladnjak kako bi uvijek bio dostupan.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- ½ šalice ulja
- 1,5 šalica šećera
- 50 ml jogurta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 šalice brašna
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice sode bikarbone
- 2 šalice sitno naribane mrkve
- 1 šalica kokosovog brašna
Krema:
- 200 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 2 žličice vanilije
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica limunove korice
- 3 žlice mlijeka
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
- Dvije okrugle posude za pečenje obložite papirom za pečenje.
- U posudu za miksanje dodajte jaja, šećer, ulje i jogurt. Pjenasto izmutite mikserom.
- Dodajte ekstrakt vanilije, brašno, cimet, sodu bikarbonu i dobro izmiksajte.
- Ručno umiješajte u smjesu ribanu mrkvu i kokos.
- Smjesu podijelite u dvije posude za pečenje i pecite 45-50 minuta.
- Sve sastojke za kremu stavite u posudu za miksanje i sjedinite mikserom.
- Kada su biskviti u potpunosti hladni premažite ih kremom.