Recepti 13. listopada 2014.

Torta s maslinovim uljem

Torta s maslinovim uljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava mediteranska poslastica s maslinovim uljem.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 676

Potrebno vam je

  • 200 ml ulje maslinovo
  • 220 g šećer, kristal
  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 g grožđice
  • 150 g mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 13 g prašak za pecivo
  • 3 g mljeveni cimet
  • 80 ml rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Grožđice operite u toploj vodi i namačite u rakiji 30 minuta. Izmiješajte ulje sa šećerom i jajima. Prosijte brašno i prašak za pecivo pa dodajte cimet.
  2. Brašno, grožđice i mlijeko sjedinite sa smjesom od ulja, jaja i šećera, ulijte u namazan i pobrašnjen kalup za torte te stavite u pećnicu.
  3. Tortu pecite na umjerenoj vatri (180°C) oko 50 do 60 minuta.
  4. Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa. Uz tortu poslužite prošek ili kuhano vino.

Izvor Adrijano Nikolić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.