Recepti 03. listopada 2014.

Tortice s kremom od limuna

gastro postao gastro.24sata.hr
Efektni smrznuti zalogajčići

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 512

Ostalo

  • 85 ml voda
  • 250 ml mlijeko, punomasno u prahu
  • 6 žlica maslac, neslani
  • 150 g keksi, mljeveni
  • 50 g bademi, prženi
  • 50 g lješnjak, prženi

Ledena krema

  • 2 kom limun
  • 625 ml jogurt (3.2% masti)
  • 150 ml vrhnje za šlag
  • 100 g šećer, kristal
  • 200 g maline
  • 80 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Na laganoj vatri zakuhajte 180 g šećera, 4 žlice maslaca i 85 ml vode. U blender stavite 250 ml mlijeka u prahu pa postupno dodajte otopinu od šećera, maslaca i vode. Miksajte dok ne postane svijetložuta.
  2. Pet malih okruglih kalupa premažite maslacem. Preostali maslac stavite u zdjelu te dodajte izmrvljene kekse, pržene mljevene bademe i pržene mljevene lješnjake. Dobro izmiješajte sastojke, a dobivenu smjesu utisnite na dno kalupa.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko deset minuta. Izvadite i ostavite neka se ohlade. Prelijte mliječnu smjesu preko biskvita od keksa u kalupima. U ocijeđeni limunov sok dodaje jogurt, vrhnje i šećer te sve dobro izmiješajte. Stavite smjesu u zamrzivač u nepoklopljenoj posudi na sat, dva, dok se ne stvrdne. Izvadite je iz posude i miješajte u blenderu ili vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. Dio smjese posložite na svaki biskvit, stavite nekoli malina i još žlicu hladne smjese.
  4. Sve stavite natrag u zamrzivač na dva, tri sata dok se ne stvrdne. Prije posluživanja istucite slatko vrhnje za šlag, maknite kalupe i ukrasite tortice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.