gastro postao
Efektni smrznuti zalogajčići
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 512
Ostalo
- 85 ml voda
- 250 ml mlijeko, punomasno u prahu
- 6 žlica maslac, neslani
- 150 g keksi, mljeveni
- 50 g bademi, prženi
- 50 g lješnjak, prženi
Ledena krema
- 2 kom limun
- 625 ml jogurt (3.2% masti)
- 150 ml vrhnje za šlag
- 100 g šećer, kristal
- 200 g maline
- 80 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Na laganoj vatri zakuhajte 180 g šećera, 4 žlice maslaca i 85 ml vode. U blender stavite 250 ml mlijeka u prahu pa postupno dodajte otopinu od šećera, maslaca i vode. Miksajte dok ne postane svijetložuta.
- Pet malih okruglih kalupa premažite maslacem. Preostali maslac stavite u zdjelu te dodajte izmrvljene kekse, pržene mljevene bademe i pržene mljevene lješnjake. Dobro izmiješajte sastojke, a dobivenu smjesu utisnite na dno kalupa.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko deset minuta. Izvadite i ostavite neka se ohlade. Prelijte mliječnu smjesu preko biskvita od keksa u kalupima. U ocijeđeni limunov sok dodaje jogurt, vrhnje i šećer te sve dobro izmiješajte. Stavite smjesu u zamrzivač u nepoklopljenoj posudi na sat, dva, dok se ne stvrdne. Izvadite je iz posude i miješajte u blenderu ili vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. Dio smjese posložite na svaki biskvit, stavite nekoli malina i još žlicu hladne smjese.
- Sve stavite natrag u zamrzivač na dva, tri sata dok se ne stvrdne. Prije posluživanja istucite slatko vrhnje za šlag, maknite kalupe i ukrasite tortice.
Izvor Skuhatćute