Recepti 13. listopada 2014.

Tortilje od pšeničnog brašna

Tortilje od pšeničnog brašna
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene tortille možete zamrznuti ( do 2 mjeseca ) složene između listova masnog papira

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 194

Potrebno vam je

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica sol
  • 85 g mast svinjska, nesoljena

Priprema

  1. Brašno i sol prosijte u zdjelu, a zatim u brašno razmrvite mast tako da dobijete smjesu sličnu finim krušnim mrvicama. Postupno umiješajte 225 ml vruće vode kako biste dobili mekano, savitljivo tijesto.
  2. Mijesite na dobro pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko tijesto koje se više ne lijepi. Pokrijte vlažnim ubrusom.
  3. Odrežite oko 45 ml ( 3 žlice tijesta ), a ostatak neka bude pokriven. Oblikujte kuglicu.
  4. Pobrašnjenim valjkom razvaljajte kuglicu tijesta u jako tanki krug. Odrežite pravilan krug promjera 25 cm ( uz pomoć tanjura ). Nastavite postupak dok ne potrošite tijesto.
  5. Tortille slažite jednu na drugu, svaku pospite brašnom da se ne bi zalijepile. Pokrijte čistim ubrusom.
  6. Zagrijte veliku tavu debelog dna i u nju oprezno stavite jednu tortillu.. Pecite oko 10 sekundi sa svake strane. Nemojte prepeći tortille – moraju biti savitljive. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene dok ne ispečete sve tortille.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.