gastro postao
Pečene tortille možete zamrznuti ( do 2 mjeseca ) složene između listova masnog papira
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 194
Potrebno vam je
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica sol
- 85 g mast svinjska, nesoljena
Priprema
- Brašno i sol prosijte u zdjelu, a zatim u brašno razmrvite mast tako da dobijete smjesu sličnu finim krušnim mrvicama. Postupno umiješajte 225 ml vruće vode kako biste dobili mekano, savitljivo tijesto.
- Mijesite na dobro pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko tijesto koje se više ne lijepi. Pokrijte vlažnim ubrusom.
- Odrežite oko 45 ml ( 3 žlice tijesta ), a ostatak neka bude pokriven. Oblikujte kuglicu.
- Pobrašnjenim valjkom razvaljajte kuglicu tijesta u jako tanki krug. Odrežite pravilan krug promjera 25 cm ( uz pomoć tanjura ). Nastavite postupak dok ne potrošite tijesto.
- Tortille slažite jednu na drugu, svaku pospite brašnom da se ne bi zalijepile. Pokrijte čistim ubrusom.
- Zagrijte veliku tavu debelog dna i u nju oprezno stavite jednu tortillu.. Pecite oko 10 sekundi sa svake strane. Nemojte prepeći tortille – moraju biti savitljive. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene dok ne ispečete sve tortille.