gastro postao
Iz srca Italije dolazi nam ova pita s borovnicama i ribizom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 459
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 135 g šećer, kristal
- 90 g maslac, neslani
- 60 ml ulje maslinovo
- 75 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
- 125 g borovnice
- 125 g ribiz, crveni
- 1 kom narančina kora
- 1 kom limunova korica
- šećer, u prahu
Priprema
- Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.
- U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka. Na kraju dodaj ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.
- Voće mora biti sobne temperature, a ako koristiš zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješaj s šećerom po volji.
- 1/4 voća umiješaj lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto. Kalup namasti s malo rastopljenog maslaca. Smjesu izlij u kalup i stavi peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.
- Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredaj po površini kolača pa lagano žličicom utisni voće u biskvit. Stavi peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
Iz srca Italije dolazi nam ova pita s borovnicama i ribizom
Izvor Zdrava Krava