Recepti 03. listopada 2014.

Tradicionalna grčka musaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite musaku ili bilo kakve složence ovo je recept koji morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 46

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • sol
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g govedina, krta, mljevena
  • 250 ml pasirana rajčica (passata)
  • 750 g krumpijer
  • 2 žlica krušne mrvice
  • 200 g jogurt (3.2% masti)
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žlica origano

Priprema

  1. Malo drukčija inačica ove musake priprema se od miješane mljevene janjetine i govedine. Na kraju je možete preliti bešamelom. Po njemu naribajte parmezan, cheddar ili trapist te stavite još dvije žlice krušnih mrvica.
  2. Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite pola sata da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte umak od rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
  3. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.