gastro postao
Ako volite musaku ili bilo kakve složence ovo je recept koji morate isprobati
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 46
Potrebno vam je
- 2 kom patlidžan
- sol
- 6 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g govedina, krta, mljevena
- 250 ml pasirana rajčica (passata)
- 750 g krumpijer
- 2 žlica krušne mrvice
- 200 g jogurt (3.2% masti)
- 4 kom jaje kokošje
- 1 žlica origano
Priprema
Malo drukčija inačica ove musake priprema se od miješane mljevene janjetine i govedine. Na kraju je možete preliti bešamelom. Po njemu naribajte parmezan, cheddar ili trapist te stavite još dvije žlice krušnih mrvica.
- Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite pola sata da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte umak od rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
- Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute